Kotimaiset

JULKISTUS: Syke-sarjasta tehdään uusi kokoillan draamaelokuva – pääosassa Jarkko Niemi! 

Jo neljännelletoista kaudelleen Ruudussa ehtinyt Syke-sarja pääsee jo toistamiseen valkokankaille! Syke: Särkynyt sydän -draamaelokuvan kuvaukset alkavat toukokuussa. Elokuvaa tähdittää Syke-sarjasta tuttu yleiskirurgi Holopainen, jota näyttelee Jarkko Niemi. 

Uudessa Syke-sarjaan pohjautuvassa elokuvassa kameran eteen astelee traumapolin rakastettu ja omalaatuinen kirurgi Petteri Holopainen. Holopainen joutuu elämän suurten kysymysten äärelle, kun sairaalaan kiidätetään potilas, joka mullistaa perinpohjaisesti hänen maailmansa. Elokuva on sarjasta itsenäinen kokonaisuus ja tarjoaa viihdyttävän katseluelämyksen myös heille, jotka eivät ole Sykettä aikaisemmin seuranneet. 
 
"Elokuvan tarina on iso. Itkin ja nauroin vuorotellen sitä kirjoittaessani. Päähenkilö on hurmaava: hänessä ei ole tippaakaan miellyttäjää, eikä hän ole sosiaalisesti kovin taitava. Sen sijaan hän on suora ja rehellinen, ja juuri se tekee hänestä niin kiinnostavan päähenkilön paiskautumaan elämän tunnemyrskyihin", Syke-sarjan luoja ja elokuvan käsikirjoittaja Petja Peltomaa kertoo.
 
Holopaisen hahmo on poistunut Syke-sarjasta 5. kaudella ja fanit ovat siitä lähtien toivoneet ahkerasti hahmon paluuta. 

"On tosi kiva tuoda vielä palanen Holopaista takaisin varsinkin, kun sarjan katsojilta saamani palautteen viesti on pitkälti ollut toive Holopaisen jonkinlaisesta paluusta. Nyt sitä sitten on tiedossa ainakin tämän leffan verran", näyttelijä Jarkko Niemi iloitsee.

Syke: Särkynyt sydän -elokuvan tuottaa Syke-sarjankin tuotantoyhtiönä tutuksi tullut Yellow Film & TV. Elokuvan ohjaa Taavi Vartia ja rooleissa nähdään paljon Sykkeen rakastettuja kasvoja, kuten Lena Meriläinen, Leena Pöysti, Matti Ristinen, Antti Luusuaniemi, Jaana PesonenSenna Vodzogbe ja monia muita. 
 
Ensimmäinen Syke-sarjaan pohjautuva elokuva Hätätila sai ensi-iltansa marraskuussa 2021. Elokuvateatterien vaikeasta korona-ajan tilanteesta huolimatta Hätätila keräsi teattereissa lähes 130 000 katsojaa ja elokuva palkittiin myös Jussi-gaalassa yleisön suosikkina.
 
Nelonen Median kotimaisen elokuvan päällikkö Antti Luusuaniemi työskentelee tulevassa Syke-elokuvassa sekä kameran edessä että takana.

"Olen näytellyt Syke-sarjassa alusta lähtien ja on hienoa päästä tekemään jo toista Syke-elokuvaa Nelonen Median kotimaisen elokuvan päällikkönä. Ensimmäinen elokuva ylitti kaikki odotuksemme ja osoitti, että supersuosittuun hittisarjaan perustuville elokuville todella on tilausta. Valtavan teatteriyleisön lisäksi Hätätila nousi myös Ruudun kaikkien aikojen katsotuimmaksi elokuvaksi. En malta odottaa, että uusi Syke-elokuva on valmis ja pääsemme näyttämään sitä vanhoille ja uusille faneille", Luusuaniemi kertoo. 

Syke: Särkynyt sydän -elokuvan ensi-iltapäivämäärä julkistetaan myöhemmin. 
Kuvia Syke-sarjasta löydät täältä.

Ohjelman sivulle
Katso Ruudussa
Syke