Kotimaiset

The Voice of Finlandiin kaksi uutta tähtivalmentajaa – SANNI ja Arttu Wiskari mukaan suosikkiohjelmaan!

The Voice of Finlandin uudella kaudella nähdään kaksi uutta tähtivalmentajaa, kun SANNI ja Arttu Wiskari liittyvät Maija Vilkkumaan ja Elastisen seuraan punaisille tuoleille.

The Voice of Finlandin 13:nnen kauden kuvaukset käynnistyvät toden teolla ensi viikolla. Tähtivalmentajina jatkavat Maija Vilkkumaa ja Elastinen, mutta punaisilla tuoleilla nähdään myös kaksi uutta tähtivalmentajaa: SANNI ja Arttu Wiskari. Ohjelman juontajina nähdään Heikki Paasonen ja Jaana Pelkonen.

 

SANNI

SANNI

SANNI odottaa kuvausten alkua malttamattomana. Aikaisemmin hän on päässyt kokemaan The Voice of Finlandin apuvalmentajan roolissa 11:nnellä kaudella vuonna 2022.

Aloitan pestini The Voice of Finlandin valmentajana niin fiiliksissä, että lasken päiviä kuvausten alkuun. Olen jo pidempään miettinyt, että jonain päivänä olisi hienoa päästä istumaan punaiseen tuoliin etsimään, löytämään ja valmentamaan uusia artisteja musiikkialalle. Kun minua kysyttiin mukaan, vastasin sekunneissa isoilla kirjaimilla myöntävästi. Kun tapasimme uudella valmentajakokoonpanolla ensimmäisen kerran, en muista, milloin olisin viimeksi nauranut niin antaumuksella. Uskon, että tästä tulee huikea kausi, SANNI hehkuttaa.

Muusikko aikoo tutustua laulajalupauksiin kokonaisvaltaisesti, ja hän kiinnittää huomioita muuhunkin kuin pelkkään laulutaitoon.

Kiinnitän huomiota laulutaidon lisäksi tulkintaan ja tarinankerrontaan sekä siihen, välittyykö tunne vai ei. Koen, että laulajan ei tarvitse olla virheetön välittääkseen tunnetta tai liikuttaakseen jotain ihmisten sydämissä. Haen persoonallisia tyyppejä, jotka uskaltavat olla näkyvästi omia itsejään ja sitä myötä koskettamaan minua ja Suomen kansaa.

SANNI on yksi maamme tunnetuimmista artisteista ja lauluntekijöistä. Hän aikoo antaa oman tiiminsä laulajille kaikkensa saadakseen kustakin laulajasta parhaat puolet esille.

Koska olen nykyään myös tuottaja, olen tehnyt viime aikoina oman levyni lisäksi sessioita myös uransa alussa olevien artistien kanssa. Olen saanut palautetta siitä, miten kannustavasti osaan haastaa ja saada artisteista irti enemmän kuin he itse edes uskovat osaavansa. Minun on helppoa nähdä mihin toinen pystyy ja haastaa häntä sen mukaisesti. Olen tehnyt musiikkia suurimman osan elämästäni niin itselleni kuin muille, suomeksi ja englanniksi. Sen lisäksi olen kiertänyt Suomea ristiin rastiin yli kymmenen vuotta nähden tämän ammatin huiput ja laskut. Uskon antavani valmennettavilleni hyvät eväät The Voice of Finlandiin ja myös kisan jälkeiseen elämään.

Arttu Wiskari

Arttu Wiskari

Arttu Wiskarille tähtivalmentajana toimiminen ei ole täysin uusi kokemus, sillä hän oli valmentajana The Voice Kids -ohjelmassa vuonna 2014.

Formaatti on sinällään tuttu. Ehkä nyt uskallan ottaa kaikesta kaiken irti hieman vapaammin, koska emme työskentele lasten kanssa – paitsi tietysti Elastisen kanssa, Arttu sanoo pilke silmäkulmassa.

Muusikko kiinnittää huomiota etenkin persoonallisiin laulajiin.

Ääni ei ole kaikki kaikessa vaan se kokonaissaundi. Se jokin, joka saa minut miettimään, että en ole koskaan kuullut mitään vastaavaa. Toivon rohkeita biisivalintoja, joiden ei aina tarvitse olla niitä kaikista vaikeimpia kappaleita. 

Arttu epäilee, ettei The Voice Kids -taustasta ole tällä kertaa hirveästi apua.

Valmennuspuolella aikaisemmasta kokemuksestani ei ehkä ole varsinaisesti hyötyä, koska lasten kanssa työskentely on todella tarkkaa hommaa. Pyöritän kuitenkin omaa levy-yhtiötä, Mökkitie Recordsia, josta saamani kokemus ja osaaminen ovat varmasti hyödyksi laulajien valmennuksessa.

The Voice of Finland alkaa Nelosella ja Ruudussa tammikuussa.

Ohjelman sivulle
Katso Ruudussa
The Voice of Finland