Kotimaiset

Sami Jauhojärvi on uusi Farmi Suomi -voittaja! – finaalijakso päättyi kihlausuutiseen

Nelosen kevään Farmi Suomi -kausi huipentui torstai-iltana finaaliin.

Sami Jauhojärvi on Farmi Suomen voittaja 2024! Ex-hiihtäjämestari nappasi 30 000 euron voittopotin ja Farmi-voittajan diplomin jännittävässä finaalijaksossa. Toiseksi Farmissa sijoittui kokki Linnea Vihonen ja kolmanneksi muusikko Veeti Kallio.

Voitto ratkottiin finaalijakson päätteeksi Linnean ja Samin välillä taitoa mittaavassa sahaustehtävässä, jonka olympiamitalisti lopulta vei nimiinsä selkeällä etumatkalla ja nosti palkintopokaalin ilmaan villisti tuulettaen.

–Onhan tämä ollut pitkä kuukausi! On ollut aika monta taistelua tähän tilanteeseen, missä nyt ollaan, useita kertoja kauden aikana haastettu ja nimetty Sami huokaisee voiton ratkettua.

Samia pidettiin jo kauden alusta saakka vahvana voittajaehdokkaana ja uhkana.

­–Tulin tänne vain ja ainoastaan voitto mielessä. Henkinen paine sen suhteen on ollut varsinkin viimeiset päivät tosi kova. Nyt lopulta, kun voitto tuli, olo on levollinen, Sami virnistää ja karjaisee päälle.

Pitkän matkan suurin haaste on ollut koti-ikävä.

­–Olen ollut täydessä uutispimennossa, ei tiedä yhtään mitään, mitä perheelle kuuluu. Onneksi tuli ne kirjeet, että tietää, että perusarki rullaa. Tunteet on ollut normaalia leveämmät. Varsinkin viimeisinä päivinä pienikin asia on nostanut kyyneleen silmäkulmaan, varsinkin kun on miettinyt kotiasioita.

Lopuksi Sami haluaa vielä kiittää pitkää mutta antoisaa matkaa.

–Tää on ollut erittäin hieno kokemus. Se on palauttanut mulle niitä arvoja, mihin minut on kasvatettu lapsena, mitä haluan jakaa eteenpäin. Loppukaneettina haluan sanoa, että tällaisia ihmisiä kasvaa maalaiskylissä.

 ­–Kyllä nyt kävi niin, että amorin nuoli osui suoraan sydämeen. Vaimoahan mä tänne lähdin etsimään, ja sain mitä tulin hakemaan, Archie sanoo kameroille Iida kainalossaan.

Aivan jakson loppupuolella nähtiin voiton juhlien lisäksi myös rakkauden juhlaa, kun juontaja Susanna Laine kertoo Samin voittoa juhliville farmilaisille, että toisensa Farmilla löytäneet Archie Cruz ja Iida Vainio ovat kihlautuneet juuri ennen finaalin kuvauksia.

­–Kyllä nyt kävi niin, että amorin nuoli osui suoraan sydämeen. Vaimoahan mä tänne lähdin etsimään, ja sain mitä tulin hakemaan, Archie sanoo kameroille Iida kainalossaan.

­–Se kolkyttonnia ei nyt todellakaan haittaa, kun löytyi näin ihana tyyppi täältä, Iida summaa kauden alkuvaiheilla pelistä pudonneen kaksikon rakkaustarinaa.

Lopulta pari sulaa helliin suudelmiin.

Ohjelman sivulle
Katso Ruudussa
Farmi Suomi