Kotimaiset

Joukko julkkiksia suuntaa Farmille – kuinka sujuvat maatilan askareet mm. Jade Nyströmiltä ja Sampo Kaulaselta? 

Miten sujuu somevaikuttajilta lannan luonti tai kyläkauppiaalta lehmän lypsy? Uudet Farmi Suomi -kisaajat ovat tänään lähteneet kohti elämänsä seikkailua. 

Nelosen Farmi Suomi saa jatkoa, kun joukko julkisuudesta tunnettuja kilpailijoita suuntaa tänään Pieksämäen seudulla sijaitsevalle maatilalle, jossa he irtautuvat täysin modernin maailman mukavuuksista ja elävät maatilalla entisajan malliin askeettisissa oloissa, kisaten erilaisissa maatilanhoitoon liittyvissä kisoissa.

Ohjelma kuvataan aivan aiemmilta kausilta tutun maatilan läheisyydessä, ja myös vanha tuttu pehtoori Terho Häkkinen jatkaa farmilaisten suorittamien tehtävien tinkimättömänä tuomarina.

Mukana kisassa ovat:  Kyläkauppias Sampo Kaulanen, yleisurheilija Jade Nyström, yrittäjä Susanna Penttilä, Miss Suomi Essi Unkuri, manageri Meri Aalto, laulaja Helena Lindgren, psykologi Veltto Virtanen, näyttelijä Johanna Puhakka, kokki Teemu Laurell, toimittaja Katri Utula, somepersoona Joona Puhakka, laulaja Mariko Pajalahti sekä hius- ja meikkitaiteilija Antonio Flores.

Matkaan lähti tänä aamuna siis 13 kilpailijaa, ja he ovat jo uutisten tavoittamattomissa, eivätkä siis tiedä, että kauden aikana myös kaksi vanhaa farmilaista tekee paluun maaseudulle.

Farmille ilmestyy siis kauden aikana uusintakierrosta hakevat ex-mäkihyppääjä Janne Ahonen sekä kauneusalan yrittäjä Henny Harjusola. Heistä Janne putosi 2021 keväällä nähdyllä kaudella monien yllätykseksi ensimmäisenä, Henny sen sijaan sinnitteli viime kevään kaudella mukana 3. jaksoon saakka. Kumpikin on nyt valmiina ottamaan kunnon revanssin.

Farmin neljännellä kaudella juontajan (kumi)saappaisiin hyppää nyt jo toista kertaa Susanna Laine.
Ohjelmassa farmilaiset saavat maatilan pehtoorilta päivittäin tehtäviä, joista suoriutuminen vaatii runsaasti suo, kuokka ja Jussi -asennetta. 
Farmin Pehtoori on aiemmilta kausilta tuttu paikallisen tilan vanha isäntä Terho Häkkinen. 

Ohjelmaa kuvataan Pieksämäen seudulla sijaitsevalla maatilalla noin kolmen viikon ajan, ja koko kisan voittaja kuittaa itselleen 30 000 euroa.

Farmi Suomen 4. kausi nähdään Nelosella ja Ruudussa 2023.

 

Tutustu uusiin farmilaisiin alla

Sampo Kaulanen, 43, Kyläkauppias

Sampo Kaulanen, 43,
Kyläkauppias


Pohjoisen kyläkauppias Sampo Kaulanen elää seesteisempiä aikoja elämässään. Selviytyjät-voittaja jättää kauppiaan tehtävät tauolle, ja lähtee Farmille metsästämään toista tosi-tv voittoaan. Farmikonkari-vaimoltaan Minttu Kaulaselta tsempit ja vinkit kauteen saanut Sampo on valmis uuteen maaseutukokemukseen.

Jade Nyström, 18, Yleisurheilija

Jade Nyström, 18,
Yleisurheilija


Nuorten SM-kilpailuja korkeushypyssä dominoinut Jade on valmis nousemaan Farmilla uusiin korkeuksiin. Kilpailuhenkinen Jade huomaa usein leikkimielisinä alkavien kilpailuiden päättyvän todella totisiksi kamppailuiksi, eikä Farmi tule olemaan poikkeus. Jade luottaa farmilla urheilijan kestävyyteensä sekä koettelemusta varten lyhennettyihin rakennekynsiinsä.

Essi Unkuri, 24, Miss Suomi 2021

Essi Unkuri, 24,
Miss Suomi 2021


Hallitseva Miss Suomi saa ansaitsemansa tauon edustustehtävistä, kun hän vaihtaa missin korkkarit maatilallisen kumisaappaisiin. Selviytyjät läpi käynyt Essi ei malta odottaa pääsevänsä Farmin maalaismaisemiin, vaikka sen työleiriosuuden hän jättäisikin mielellään väliin.
 

Meri Aalto, 33, Manageri / mielenvalmentaja

Meri Aalto, 33,
Manageri
 / mielenvalmentaja

Vähän kaikkea työkseen tehnyt Meri löysi kutsumuksensa puolisonsa Saara Aallon managerin hommista. Viime vuosina Meri on keskittynyt mielen opiskeluun, valmentamiseen ja yhteisen yrityksen kehittämiseen vaimonsa kanssa. Heidän suhteensa saa hyvää vaihtelua, kun se on kerrankin Meri, joka katoaa kotoa kilpailemaan tosi-tv-voitosta. Meri lähtee yritysmaailmasta Farmille uteliain mielin, ja hän pääsee vihdoin kokemaan sitä elämää, jota hänen vanhempansa ja isovanhempansa ovat maaseudulla eläneet.

Helena Lindgren, 65, Laulaja

Helena Lindgren, 65,
Laulaja


Suomen meikkitaiteen pioneeri Helena Lindgren on valmis karistamaan hienohelman imagon harteiltaan. Farmi tarjoaa Helenalle ainutkertaisen tilaisuuden palata takaisin lapsuutensa maisemiin maatilalle ja maatilan töihin. Keikkaelämää viettävän laulajan arki on kovin vieroittunut maaseudun elämästä, ja paluu maalle on oikein hyvää vaihtelua. Farmin haasteina Helenalle onkin askeettisten olojen sijaan koti-ikävän sietäminen sekä yksinolon vaihtaminen tiiviiseen ryhmäeloon.

Veltto Virtanen, 71, Psykologi

Veltto Virtanen, 71,
Psykologi


Suomen kenties mielenkiintoisin presidenttiehdokas on valmis palaamaan televisioon. Maaseudulla itse hyvin viihtyvä Veltto elää rauhallista elämää kissansa ja veljensä kanssa lähimetsän eläinten keskellä. Aikoinaan Suomen tunnetuimpana urheilupsykologina Veltto on valmis tuomaan henkistä rikkautta farmilaisten keskuuteen.

Johanna Puhakka, 29, Näyttelijä

Johanna Puhakka, 29,
Näyttelijä


Johannalla on ollut erittäin kiireinen kesä, ja Farmin tarjoama tauko tuleekin juuri oikeaan aikaan. Nuorempana hevostalleilla aikaa viettänyt Johanna tulee ikävöimään kaupungista herkullista ruokaa, sekä perhettä ja ystäviään, mutta uskoo saavansa Farmilla uusia ystäviä. Eläinrakkaana ihmisenä Johanna ei malta odottaa pääsevänsä puuhaamaan eläinten kanssa ja opettelemaan lypsämistä.

Teemu Laurell, 37, Kokki

Teemu Laurell, 37,
Kokki


Top Chef -voittaja Teemu Laurell on valmis vaihtamaan soppakauhan vasaraan Farmilla. Innokkaaksi penkkiurheilijaksi tunnustautuva Teemu on tottunut kovaan työntekoon niin keittiössä kuin mummolansa maatilalla. Taloremontissa nikkarointiin tykästynyt julkkiskokki ei siedä negatiivista ilmapiiriä, ja on aina yllytettävissä riemukkaaseen hauskanpitoon.

Katri Utula, 43, Toimittaja

Katri Utula, 43,
Toimittaja


Luontoa ja eläimiä rakastava Katri on tottunut mökkeillessä elämään ilman sähköä ja juoksevaa vettä. Herskyvästä naurustaan tunnettu Ilta-Sanomien viihde- ja tv-toimittaja kirjoittaa työkseen juttuja eri ohjelmista, ja onkin nyt itse innoissaan hyppäämässä kameran eteen Farmille.

Joona Puhakka, 24, Mediapersoona

Joona Puhakka, 24,
Mediapersoona


Suomituben raskassarjalainen Joona Puhakka on valmis hyppäämään maatilallisen saappaisiin. Showmieheksi tunnustautuva Joona aikoo varusmiespalveluksen opeilla selviytyä tiiviistä ryhmäelämästä Farmilla. Kaupungissa marinoitu tubettaja aikoo tosissaan taistella voitosta.

Mariko Pajalahti, 43, Laulaja / Jooga-ohjaaja

Mariko Pajalahti, 43,
Laulaja / Jooga-ohjaaja


Kwan-yhtyeestä tunnettu Mariko on omien sanojensa mukaan allerginen kaikelle mikä kasvaa tai liikkuu, mutta se ei estä nauttimasta Farmi-kokemuksesta. Allergioidensa takia lapsesta asti luontoa vältellyt Mariko ei malta odottaa uusia kokemuksia, joita Farmi voi tarjota. Voitosta lähdetään kuitenkin taistelemaan, sillä voittopotti tarjoaisi rauhallisen syksyn.
 

Antonio Flores, 44, Stailisti / hius- ja meikkitaiteilija

Antonio Flores, 44,
Stailisti / hius- ja meikkitaiteilija


Ecuadorista Suomeen 90-luvun lopulla muuttanut Antonio tuli Suomen kansalle tutuksi nykyisen ulkoministerin Pekka Haaviston puolisona vuonna 2012. Hän on kouluttautunut niin audiovisuaaliseen viestintään, vaatesuunnitteluun kuin stuertin ammattiin. Antonio tunnustautuu totaaliseksi kaupunkilaiseksi, joka ei viihdy edes mökillä hirveästi viikonloppua kauempaa. Tällä hetkellä hän työskentelee Saksassa paikallisen elokuva- ja tv-maailman maskeeraajana. Antoniollle Farmin suurin haaste tulee olemaan kestää itseään toistavaa elämää kolmea päivää pidempään.

Susanna Penttilä, 50, Muotialan yrittäjä

Susanna Penttilä, 50,
Muotialan yrittäjä


Helsingissä vaateliikettä pyörittävä Susanna ponnahti julkisuuteen poseerattuaan Playboylehdessä vuonna 2004. Glamourin keskeltä usein löytyvä Susanna ei ahdistu alkeellisista oloista, sillä hän on jo valloittanut viidakot niin Selviytyjissä kuin Viidakon tähtösissä. Lisäksi suunnaton rakkaus eläimiä kohtaan auttaa selviytymään Farmin raskaista töistä.

Janne Ahonen, 45, Ex-Mäkihyppääjä

Janne Ahonen, 45,
Ex-Mäkihyppääjä


Ex-mäkikotka tekee odotetun paluun! Farmilta 2. kaudella kaikkien yllätykseksi ensimmäisenä tippunut Janne nauttii maaseudusta, ja aikoo tällä kertaa selvitä huomattavasti pidempään. Janne tiedostaa olevansa kesken kaiken mukaan tulevana kisaajana kaikkien tähtäimessä, mutta se pistää vain yrittämään kovempaa. Janne saapuu Farmille kesken kauden yllätyksenä muille kilpailijoille.

Henny Harjusola, 28, Kauneusalan yrittäjä

Henny Harjusola, 28,
Kauneusalan yrittäjä


Parturi-kampaaja sekä palkittu kauneusvloggaaja Henny on valmis revanssiin! Maaseutukokemusta on nyt kaksi viikkoa enemmän kuin edellisellä kerralla ja tavoite onkin selvitä pidemmälle kuin viimeksi. Kilpailuhenkinen Henny ei aio muuttaa strategiaansa, joten farmilla nähdään varmasti jälleen suorasanaista meininkiä. Tällä kaudella olisi myös kiva astua Torpparin saappaisiin. Henny saapuu Farmille kesken kauden yllätyksenä muille kilpailijoille.

 

Ohjelman sivulle
Katso Ruudussa
Farmi Suomi