Kotimaiset

Tässä ovat uudet Vain elämää -artistit – mukana sekoitus ensikertalaisia ja konkareita!

Rakastettu Vain elämää -ohjelma palaa ruutuihin uusin jaksoin syyskuun alussa. 14:nnen kauden artistikattaus on monipuolinen yhdistelmä uusia ja vanhoja Vain elämää -tähtiä.

Uusi kausi kuvataan tuttuun tapaan Hirvensalmen Satulinnassa, missä kahdeksan tunnettua artistia suuntaa unohtumattomalle musiikkileirille tutustumaan toisiinsa syvällisemmin ja kuulemaan mitä upeampia versioita omista kappaleistaan.

Artistien omien päivien jälkeen kausi huipentuu teemajaksoihin, joissa kuullaan lisää koskettavia ja viihdyttäviä tarinoita sekä upeita versioita niin artistien tuotannoista kuin tunnetuista hittikappaleista.

14:s tuotantokausi eroaa aikaisemmista kausista, sillä tällä kertaa artisteista puolet ovat ensikertalaisia, puolet aikaisemmilta kausilta tuttuja.

Vain elämää -kuvauksiin vanhoina konkareina lähtevät Anna Puu, Ellinoora, Robin Packalen ja Virve Rosti, ensikertalaisina musiikkileirille suuntaavat A.W. Yrjänä, Jouni Hynynen, Janna ja Gasellit-yhtyeestä tuttu Hätä-Miikka.

Vain elämää alkaa Nelosella ja Ruudussa syyskuun alussa.

Vain elämää -artistit:

Anna Puu

ANNA PUU
Anna Puu on yksi Suomen arvostetuimmista artisteista, joka taituroi kappaleissaan monipuolisesti pop-musiikin genressä. Sekä kriitikoiden suosiota että kaupallista menestystä nauttivan artistin katalogista löytyy rakastettuja klassikkokappaleita, striimihittejä ja radiokanavien kestosuosikkeja, jotka ovat myyneet kultaa, platinaa ja tuplaplatinaa.

Seitsemällä Emmalla palkittu artisti paljastaa musiikkinsa taustalla olevan inspiraation lähteen:

- Rakkaus on lempiteemani, ainoa asia, joka minua kiinnostaa tässä maailmassa. Se on loputon mysteeri, jota voi verrata avaruuteen. Se saa pään sekaisin, kun edes yrittää ajatella sitä. Rakkaus on elämän ikuinen mysteeri – siksi se on lempiaiheeni.

A. W. Yrjänä

A. W. YRJÄNÄ
CMX-yhtyeen perustajajäsen A. W. Yrjänä on säveltäjä, sanoittaja, solisti, basisti ja tuottaja. Vuonna 1985 perustettu legendaarinen yhtye on julkaissut kuusitoista albumia ja neljä kokoelmalevyä, joita on myyty yhteensä yli 450 000 kappaletta. Karismaattinen rock-muusikko ja ajattelija on lisäksi julkaissut kymmenen kirjaa, niin runoutta kuin proosaa.

- Musiikkiin sekaannuttuani minun oli pakko alkaa kirjoittaa itse, koska en osannut soittaa muiden lauluja. Olen aina pitänyt melodisesta musiikista. Minulle laulumelodia on tärkeä, se on tunteen ilmaisuväline. Sovitus ja musiikin tekstuuri tarjoavat yleisen näyttämöllepanon ja lavastuksen. Lavastuksella tarkoitan musiikkikokemusta ihmisen päässä. Se on tavallaan kolmiulotteinen näyttämö, josta ääni tulee kehoon, aivoihin ja toivottavasti sydämeen, hän pohtii.

Ellinoora

ELLINOORA
Ellinoora on uuden sukupolven artisti, lauluntekijä ja väkevä-ääninen live-esiintyjä, jonka kappaleita on striimattu Spotifyssa yli 155 miljoonaa kertaa.

Visuaalinen tarinankertoja on voittanut muun muassa neljä Emma-palkintoa, duetoinut maailman suurimpiin poptähtiin lukeutuvan Ed Sheeranin kanssa ja valloittanut areenoita ympäri Suomea pop-spektaakkeliksi kehutulla Mestarit-kiertueella.

- Minulla ei ole koskaan ollut muuta tapaa purkaa omia kokemuksiani, ajatuksiani tai mitä olen elämässä nähnyt kuin laulut ja niiden kirjoittaminen. Laulut ovat niitä asioita varten, joista on vaikea puhua tai joita ei voi peittää. Popmusiikki on mahtava väylä toteuttaa itseään ja leikkiä sekä kuvittaa sielu ja sen ydin, Ellinoora valottaa kappaleidensa taustoja.

Hätä-Miikka

HÄTÄ-MIIKKA
Hätä-Miikka on yksi vuonna 2008 perustetun rap-yhtye Gasellien jäsenistä. Seitsemän albumia julkaissut yhtye sekoittelee melodista ja modernia rytmimusiikkia sekä underground-räppiä. Vuoden yhtye- ja vuoden rap/R&B -Emmoilla palkitun kokoonpanon musiikki soi niin valtavirran radioasemilla kuin vaihtoehtoisemmilla klubeillakin.

- Emme ole tämän maan parhaita viihdyttäjiä tai räppäreitä, emme seksikkäimpiä, valovoimaisimpia, komeimpia tai vahvimpia. Keikoilla olemme kyllä hemmetin hyviä. Luomme hyvän fiiliksen ja tunnelman, ihmiset tulevat sinne päästämään irti murheista, stressistä ja arjesta. Jengi pääsee bailaamaan ja päästelemään höyryjä, Hätä-Miikka kuvailee 800 menestyksekkään keikan jälkeen.

Virve Rosti

VIRVE ROSTI
Virve Rostin vertaansa vailla oleva, jo viisikymmentä vuotta kestänyt ura on pitänyt sisällään lukuisia tunnustuksia, muun muassa Iskelmä Finlandian ja Erikois-Emman. Myös Menneisyyden vangit -yhtyeen solistina tunnettu energinen taiteilija on tehnyt 5 000 keikkaa eri kokoonpanoilla ympäri Suomea.

- Ensimmäisen levytykseni tein vuonna 1975, kun sain itse ehdottaa sinkun b-puolen kappaletta, johon tehtiin suomenkieliset sanat. Biisi oli Kun Chicago kuoli. Olin silloin 16-vuotias koulutyttö, joka haaveili iskelmätähden urasta, Virve Rosti muistelee musiikillista alkutaivaltaan.

Janna

JANNA
Lahjakas laulaja-lauluntekijä Janna teki läpimurtonsa vuonna 2014 ensimmäisellä suomenkielisellä singlellään Sä et ole hullu. Kappale pysyi radiolistalla huikeat 200 viikkoa nostaen Jannan Suomen suosituimpien artistien joukkoon. Kultaa ja platinaa lukuisilla singleillään myynyt ja Vuoden tulokkaana Iskelmä Gaalassa ja Basso Awardsissa palkittu monilahjakkuus on vieraillut myös monien muiden artistien albumeilla.

- On kivaa saada tunnustusta, mutta yleisö on tärkein. Isoimpia saavutuksiani musiikin saralla on, että olen pystynyt tuomaan iloa tai lohtua ihmisille kappaleideni kautta. Kun ihmiset laulavat kappaleitani sanasta sanaan, se tuntuu mahtavalta. Silloin koen onnistumisen tunteita, Janna kertoo.

Jouni Hynynen

JOUNI HYNYNEN
Kotiteollisuus on yksi suomalaisen raskaan rockin arvostetuimmista yhtyeistä. Jouni Hynynen toimii paitsi yhtyeen laulajana, kitaristina ja sanoittajana, myös säveltäjänä ja sovittajana. Suorapuheisesta ja rehellisestä ilmaisustaan tunnettu rokkari on julkaissut myös useita kirjallisia teoksia.

- Kotiteollisuus teki ensimmäiset demonsa vuonna 1992, ja siitä lähtien olemme tehneet asioita. Olemme julkaisseet 18 levyä, muutamat kokoelmat päälle, parit EP:t ja hirveän määrän sinkkuja. Olemme myyneet kultaa ja platinaa, mutta menestys, mitä se edes on? Minusta on menestys, että bändi on kasassa – ja sen jäsenet helvetin hyvissä väleissä keskenään, Jouni Hynynen summaa Kotiteollisuuden 30 vuotta kestänyttä taivalta.

Robin Packalen

ROBIN PACKALEN
Kun Robin vuonna 2017, vain 19-vuotiaana, jäi tauolle esiinnyttyään loppuunmyydyssä Hartwall-areenassa, oli hän jo saavuttanut uskomattoman uran: levytyssopimus 12-vuotiaana, päivässä triplaplatinaa myynyt esikoisalbumi, stadionkeikka, MTV Europe Music Awards -palkinto, lukuisia Emma-pystejä ja uskollisten fanien vankkumaton suosio.

Tauon jälkeen Robin starttasi kansainvälisen uransa Robin Packalenina, ja hän on julkaissut tähän mennessä jo 17 kappaletta englannin kielellä sekä tehnyt yhteistyötä monien kansainvälisten tähtien kanssa.

- Aloin rakentaa kansainvälistä uraani ilman takeita, että läipmurto tapahtuu. Olisi ollut helppoa jatkaa suomenkielisellä musiikilla, mutta haaveeni ja tavoitteeni ovat jossain muualla, ja sen takia olin valmis ottamaan äärettömän riskin, Robin sanoo.

Ohjelman sivulle
Katso Ruudussa
Vain elämää