Kotimaiset

Syksyn valloittavin uutuussarja Korkeasaari starttaa Nelosella ja Ruudussa 7. marraskuuta

Ensi maanantaina alkava Korkeasaari vie katsojat tutustumaan eläinhoitajien mielenkiintoiseen työhön ja saaren asukkien elämään. Kuusiosaisen sarjan aikana seuraamme Korkeasaaren kesän arkea ja Villieläinsairaalan tärkeää työtä luonnonvaraisten eläinten hyväksi. 

Korkeasaari-sarjassa kaikille tuttu eläintarha avautuu uudesta näkökulmasta. Tutustumme eläinhoitajiin, eläinlääkäreihin ja heidän monipuoliseen työhönsä eri lajien parissa. Korkeasaaressa työpäivä voi sisältää kaikkea karhujen kouluttamisesta oravanpoikasten imettämiseen ja berberiapinan nukuttamiseen! 

Pääsemme myös tutustumaan eläintarhan erilaisiin asukkaisiin. Miten amurintiikeri Sibiri opetetaan näyttämään hampaansa eläintenhoitajalle? Kuinka herkuille perso pikkupandauros Pim Pim suhtautuu uuteen tyttökaveriinsa? Minkä mausteen tuoksu saa Pinja-ahman villiksi? Miksi Korkeasaaressa kuoriutunut partakorppikotka Otus siirretään Korsikalle?

Korkeasaaren yhteydessä toimivassa Villieläinsairaalassa autetaan loukkaantuneita ja orpoja luonnonvaraisia eläimiä. Tapaamme siellä muun muassa laihan harmaahylkeen kuutin, liito-oravan poikasen ja liian aikaisin talvihorroksestaan heränneen siilin. 
 
Vaikka eläintenhoitajien ja eläinlääkärin työ Korkeasaaressa keskittyy eläinten hyvinvoinnista huolehtimiseen, se on paljon muutakin kuin ruokintaa ja siivousta. Villieläinten asiantuntijoina he osallistuvat luontoonpalautushankkeisiin, tekevät työtä uhanalaisten lajien suojelun hyväksi ja ovat mukana innostamassa kaikenikäisiä eläintarhan vierailijoita luonnonsuojelijoiksi.

Korkeasaari-sarjaa seurataan 7.11. alkaen Nelosella joka maanantai klo 19. Ruutuun jaksot ilmestyvät maanantaisin maksutta jo klo 6.00. 

Ohjelman on Neloselle tuottanut Femkanten Media.

Ohjelman sivulle
Katso Ruudussa
Korkeasaari