Kotimaiset

Korkeasaari tv-sarja jatkuu – luvassa jälleen liikuttavia kohtaamisia eläinten kanssa!

Pian lähdetään taas Korkeasaarta katselemaan! Suuren suosion saanut Korkeasaaren tv-sarja jatkuu uusin kakkoskauden jaksoin Nelosella tiistaina 14.11. klo 20. Luvassa on jälleen kahdeksan jakson verran liikuttavia, jännittäviä ja yllättäviä kohtaamisia eläinten kanssa.

Kaikille tuttu saari nähdään sarjassa eläintarhassa työskentelevien silmin. Edelliskaudelta tuttujen eläinten ja eläintarhan työntekijöiden lisäksi tällä kaudella tavataan paljon uusia tuttavuuksia: eri alojen ammattilaisia, uusia eläimiä sekä eläimille syntyneitä poikasia.

Uuden kauden alkajaisiksi nähdään, mitä Korkeasaaressa touhutaan talvella. Miten esimerkiksi amurintiikereiden pennut varttuvat ja karhut heräävät talviuniltaan lumileikkeihin. Talveen ajoittuu myös eläinten siirtoja toisiin eläintarhoihin ja Korkeasaareen saapunut nuori myskihärkä tutustuu laumatovereihinsa. Vuodenaikojen etenemistä seurataan sarjassa läpi kevään ja kesän syyskuuhun saakka.

- Monet tuntevat vain kesäisen Korkeasaaren ja siksi toivoimme ohjelmaan muitakin vuodenaikoja. Korkeasaaren eläimistä suurin osa on viileän ilmaston lajeja – esimerkiksi amurintiikereillä on paksu turkki ja ne tykkäävät kylmistä keleistä enemmän kuin kesähelteistä, kertoo Kissalaakson eläintenhoitaja Jonne.
 
Korkeasaaressa tehdään suurella sydämellä töitä eläinten hyväksi, eikä työ rajoitu eläintarhan eläimiin. Villieläinsairaalassa autetaan luonnonvaraisia potilaita ja kevään tullen hoitoon tuodaan monta pulaan joutunutta kuuttia.

Sarjassa kurkistetaan myös mm. saimaannorppien suojeluhankkeeseen sekä yhteistyöhön pelastuslaitoksen eläinpelastusyksikön ja Luonnontieteellisen museon kanssa.
 

Osallistu sarjassa nähtyjen eläinlajien suojeluun!

Korkeasaarella on useita suojeluhankkeita, joita varten kerätyt varat käytetään lyhentämättömänä luonnossa elävien eläinten suojelemiseksi. TV-sarjasta tutut eläintarhan työntekijät perustivat omat keräykset itselleen tärkeille hankkeille – osallistu sinäkin suojeluun lahjoittamalla valitsemaasi keräykseen!

Sannan keräys saimaannorpille

”Saimaannorppa on nykytiedon mukaan perimältään hyvin erilainen muihin norppiin verrattuna. Se on myös erittäin harvalukuinen eikä sitä tavata muualla kuin Saimaalla. Meidän suomalaisten tehtävä on taata lajin tulevaisuus ja auttaa sitä selviytymään mm. ilmastonmuutoksen aiheuttamasta uhasta.”– Sanna, Korkeasaaren eläinlääkäri

Kaijan keräys kameleille 

”Villikamelit ovat ainutlaatuisia, toista samanlaista lajia ei ole maailmassa. Näiden äärimmäisen uhanalaisten kamelien elintavoista ja vaikutuksesta luonnon monimuotoisuuteen tarvitaan lisää tietoa, sillä serkkunsa kesykamelin lailla niillä on tärkeä rooli ekosysteemissä. Tue kanssani villikamelien tutkimusta ja suojelua!” – Kaija, Korkeasaaren eläintenhoitaja

Jonnen keräys partakorppikotkille

”Partakorppikotka tekee paluuta Euroopan vuoristoalueille. Laji on edelleen vaarantunut ja paikoin uhanalainen. Keräysvaroin tehdään suojelu- ja tutkimustyötä elinalueilla, jota onnistunut tarhaus ja luontoonpalautukset tukevat. Ekosysteemille tärkeä raadonsyöjä tarvitsee meidän apuamme.” – Jonne, Korkeasaaren eläintenhoitaja

Hannan keräys pikkupandoille

”Pikkupandojen määrä on vähentynyt viime vuosikymmeninä ja laji on erittäin uhanalainen. Keräysvaroilla perustetaan uusia suojelualueita, tehdään tutkimusta ja ympäristökasvatusta sekä palkataan metsänvartijoita. Paikallisten osallistuminen suojeluun on tärkeää. Autetaan yhteisvoimin Himalajan metsien pörröturkkeja!”– Hanna, Korkeasaaren eläintenhoitaja

Villen keräys Villieläinsairaalalle 

”Villieläinsairaalassa työskentelee suurella sydämellä joukko alansa ammattilaisia. Tavoitteemme on, että mahdollisimman moni pulaan joutunut luonnonvarainen eläin voisi palata hyväkuntoisena villiin elämäänsä. Hoitoon tuodaan vuosittain yli 1 500 eläintä ja lisäksi annamme neuvoja puhelimitse. Osallistumalla keräykseen autat kotimaisia luonnonvaraisia eläimiä!”
Ville, Korkeasaaren kuraattori


Korkeasaari-sarjaa seurataan 14.11. alkaen Nelosella joka tiistai klo 20. Ruutuun jaksot ilmestyvät maksutta tiistaisin jo klo 6.00. 

Ohjelman on Neloselle tuottanut Femkanten Media.

Ohjelman sivulle
Katso Ruudussa
Korkeasaari