Kotimaiset

Jussi-palkittu näyttelijä, iskelmätähti ja yhdenvertaisuuden edistäjä – he kilpailevat Suuressa seikkailussa!

Suuri seikkailu on 2000-luvun alussa miljoonayleisöt tavoittanut kotimainen kilpailuformaatti, joka valloitti katsojat positiivisella energiallaan ja seikkailun huumalla Lapin luonnossa. Nyt on aika herättää nukkuva jättiläinen unestaan ja hypätä seikkailuun Nelosella tulevana keväänä.
 
Ohjelmaa juontaa itsekin seikkailua pelkäämätön, valovoimainen Jaana Pelkonen. Ohjelma on kuvattu pääosin Muoniossa.
 
Suuressa seikkailussa kilpailee 16 julkisuudesta tuttua henkilöä. He muodostavat kaksi joukkuetta, jotka ottavat mittaa toisistaan pohjoisen karun kauniissa olosuhteissa. Kuukauden ajan kilpailijat asuvat Lapin luonnossa, patikoivat, pyöräilevät ja melovat sekä suorittavat erilaisia taitoa ja nokkeluutta vaativia tehtäviä voittaakseen 20 000 euron voittopotin.
 
Ohjelman ytimessä ovat seikkailun ja ihmissuhteiden lisäksi kestävät arvot ja luonnon kunnioittaminen. Kilpailijoiden on opittava sopeutumaan ja toimimaan ryhmässä Lapin luonnossa sitä ja toisiaan kunnioittaen. Lisäksi kilpailuasetelma ja pelin mukana tulevat yllätykset vievät heidät äärirajoille niin fyysisesti kuin henkisesti.
 
Suuri seikkailu alkaa Nelosella ja Ruudussa lauantaina 23. maaliskuuta alkaen klo 19.30 

Suuren seikkailun kilpailijoina nähdään:

Timo Lavikainen

Timo Lavikainen 
Timo Lavikainen, 49, on suomalainen pitkän linjan näyttelijä ja monitaituri, joka ponnahti kansan tietoisuuteen vuonna 1999 julkaistun Pitkä kuuma kesä -elokuvan myötä. Kulttisuosion saaneen elokuvan jälkeen Lavikainen on tähdittänyt lukuisia menestyselokuvia, muun muassa Helmiä ja sikoja, Leijonasydän sekä Napapiirin sankarit. Hän on päässyt näyttämään myös monipuoliset komedia- ja improvisaatiotaitonsa viihdeohjelma Putouksessa kolmen tuotantokauden verran. Syksyllä 2019 Lavikaisesta nähtiin jälleen uusi puoli ohjelmassa Tanssii tähtien kanssa ja kilpailun makuun päästyään hän osallistui Farmi Suomi -ohjelman toiselle tuotantokaudelle ja vei kilpailun voiton. Takataskussaan Timolla on tuore eräoppaan koulutus. Riittääkö se siivittämään hänet Suuren seikkailun voittoon? 

 

Marja Kihlström

Marja Kihlström 
Marja Kihlström, 38, on erityistason seksuaaliterapeutti, joka tunnetaan myös puhujana. Hän pitää koulutuksia ja on julkaissut seksuaalisuuteen liittyviä tietokirjoja. Somevaikuttaja Kihlström julkaisee Puhu Muru -nimistä podcastia, jossa hän puhuu vaihtuvien vieraiden kanssa rohkeasti ja avoimesti aiheista, joista muut eivät uskalla puhua. Hänet tunnetaan myös televisiojuontajana ohjelmissa Naked Attraction Suomi ja Sex Tape Suomi, joiden kautta hän on pystynyt ravistelemaan suomalaisten käsityksiä seksistä ja seksuaalisuudesta entistä laajemmalla skaalalla.

Kihlströmin persoonallinen olemus ja rohkeus ovat vieneet hänet myös haastamaan itsensä fyysisessä Komppania Ketonen & Gustafsberg -ohjelmassa – ja nyt Suuressa seikkailussa! Tulevatko terapeutin kyvyt käyttöön intensiivisessä joukkuetaistossa?

Jesse Markin

Jesse Markin 

Jesse Markin, 38, on liberialaissyntyinen monipuolinen räppäri ja laulaja, joka on noussut suuren yleisön tietoisuuteen debyyttialbuminsa Folk (2019) myötä. Albumi voitti vuoden 2020 Emma-gaalassa vuoden tulokkaan ja kriitikoiden valinnan palkinnot. 

Sittemmin Markin on osallistunut Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan hurmaten kotiyleisöt tarttuvalla Tampereen murteellaan, saavuttaen kisassa seitsemännen sijan. Nyt Markin nähdään yhtenä kilpailijana Uuden Musiikin Kilpailussa, jossa hän kamppailee tilaisuudesta edustaa Suomea seuraavissa Euroviisuissa kappaleellaan Glow

Suuressa seikkailussa Jesse toteaa haastavansa etenkin introverttiä puoltaan, sillä parhaimmillaan seikkailussa nukutaan teltassa kylki kyljessä tiimikaverin kanssa!

Daniel Ahola

Daniel Ahola 
Daniel Ahola on 27-vuotias turkulainen tuottaja ja tubettaja, jonka YouTube-kanavalla on yli 160 000 tilaajaa. Erityisesti hänet tunnetaan haastevideoistaan, ja hänen luoma viihdyttävä takaa-ajokonseptinsa Poliisia ja rosvoa saavutti niin suuren suosion YouTuben puolella, että se on poimittu myös osaksi Ruudun ohjelmistoa. Aholan luovuus ja kokeilunhalu ovat vakiinnuttaneet hänen paikkansa Suomen suosituimpien sisällöntuottajien joukossa. Yksi hänen suosituimmista videoistaan on piilohippa-konsepti, joka kattoi koko Suomen alueen ja toteutettiin alle vuorokaudessa. Ennen oman brändinsä vakiinnuttamista Ahola työskenteli tuottajana Roni Bäckin kanssa. Kaksikon yhteistyö on jatkunut myös sittemmin. 

Kestääkö nuoren seikkailijan positiivinen asenne ja into myös syksyisen Lapin alati muuttuvissa olosuhteissa?

Sanna Pikkarainen

Sanna Pikkarainen 
Sanna Pikkarainen, 41, on monipuolinen mediapersoona ja juontaja, jonka kasvot ovat erityisesti painuneet suomalaisten mieliin kestosuosikiksi nousseen, seitsemän parhaan viihdeohjelman Kultaisen Venlan -pystiä pokanneen Sohvaperunat-ohjelman myötä. Sanna on kilpaillut myös Selviytyjät Suomi -ohjelmassa vuonna 2021 päästen siinä lähes loppumetreille saakka. Selviytyjien myötä puhelias Sanna löysi yleisönsä aktiivisena podcast-juontajana hänen vetäessään Selviytyjät Suomi -podcastia yhdessä Jari Peltolan kanssa. Syksyllä 2022 hän ruoti Big Brother -ohjelman jännittävimmät käänteet sarjan podcastissa yhdessä Cristal Snow’n kanssa.

Myös Suuresta seikkailusta kuullaan kulissien takaisia tarinoita, sillä Sanna juontaa Suplan Suuri seikkailu -podcastia.

Yagmur Özberkan

Yagmur Özberkan 

Yagmur Özberkan, 35, on turkulainen toimittaja ja juontaja, joka tuli tunnetuksi Yle Puhe -kanavalla esitetystä radio-ohjelmasta Mahadura & Özberkan. Ohjelmassa pureudutaan yhteiskunnallisiin aiheisiin, jotka muuten jäisivät kuulumattomiin. Tekijät palkittiinkin vaikeiden aiheiden rohkeasta käsittelystä Suomen Punaisen Ristin Inhimillinen kädenojennus -palkinnolla vuonna 2018. Tultuaan äidiksi ja huomattuaan monia siihen liittyviä tabuja, Yagmur alkoi tehdä omaa Mutsin tunnustuksia- podcastia, jossa hän puhuu vanhemmuuteen liittyvistä asioista suoraan ja kaunistelematta. Yagmur on ennakkoluuloton, ja hänelle tasa-arvoasiat merkitsevät valtavasti. Hän ei pelkää nostaa havainnoimiaan epäkohtia isompaan keskusteluun. 

Suuressa seikkailussa Yagmur aikoo löytää itsensä uudelleen kiireisten vauvavuosien jälkeen.

Janne Hurme

Janne Hurme 

Janne Hurme, 50, on monipuolinen laulaja, muusikko ja lauluntekijä, joka teki läpimurtonsa iskelmälaulajana vuonna 1995 kappaleellaan Kirje. Kappale löysi nopeasti tiensä suomalaisten sydämiin, ja siitä tuli hetkessä klassikko. Jannen soolouran merkittävimpiin kappaleisiin kuuluvat Tinasormus, Postikortti ja Elämän malja. Iskelmämusiikin lisäksi Janne on levyttänyt ja keikkaillut melodista hard rockia soittavan Human Temple -yhtyeen keulahahmona. 

Itseään usein liian kiltiksi kutsuvaa Jannea ei pelota Suuren seikkailun fyysisyys, vaan erityisesti potentiaalinen kapteenina toimiminen.

Nina Mikkonen

Nina Mikkonen 

Nina Mikkonen, 59, on yrittäjä ja mediapersoona, joka tuli tunnetuksi Timo T. A. Mikkosen puolisona ja kotiäitinä heidän kahdelle lapselleen. Perheen elämää seurattiin ohjelmassa Mikkosten maailma sekä myöhemmin osana Karavaanarit-ohjelmaa. Vuonna 2019 Nina osallistui Suurin pudottaja VIP -ohjelmaan vieden koko kilpailun voiton. Keväällä 2021 hänet nähtiin myös Big Brother VIP -ohjelmassa, jossa hän sijoittui kolmanneksi. Nina on toiminut kunnanvaltuutettuna, kirkkovaltuutettuna ja kirjoittanut blogeja muun muassa Ilta-Sanomiin.  Miehensä sairastuttua vakavasti vuonna 2011, Nina toimi tämän omaishoitajana aina miehensä kuolemaan asti.  Suurista vastoinkäymisistä huolimatta tämä sinnikäs yrittäjä on jatkanut elämän haasteiden kohtaamista avoimesti ja rohkeasti ja nostanut itsensä tunnetuksi vahvana ja monipuolisena naisena, jota eivät pienet haasteet hetkauta. 

Suureen seikkailuun Nina on tullut näyttämään nuoremmille, että kilpailussa tarvitaan muutakin kuin pelkkää raakaa fyysistä voimaa.

Hanna Tikander

Hanna Tikander 

Hanna Tikander, 29, on vaikuttaja ja juontaja Helsingistä. Hän on noussut esiin raitistumista käsittelevän Selvin päin -brändin sekä rahasta, sijoittamisesta ja säästämisestä puhuvan Mimmit Sijoittaa -mediayhtiön toisena perustajana. Selvin päin -podcastissa hän käsittelee rehellisesti ja avoimesti raitistumisen mukana tullutta muutosta.  Mimmit sijoittaa valittiin Vuoden Business & Talous -podcastiksi Audioland Awards 2022 -tapahtumassa sekä Vuoden Sijoitustekona Sijoittaja 2019 -tapahtumassa. 

Suuri seikkailu herättää Hannassa nostalgisia muistoja lapsuudesta, ja nyt hän tavoittelee innoissaan koko kilpailun voittoa.

Joonas Saartamo

Joonas Saartamo 

Joonas Saartamo, 43, on vakiinnuttanut asemansa suomalaisen tv- ja elokuvakentän tähtikaartissa monien merkittävien rooliensa myötä. Hän on näytellyt useissa menestyselokuvissa, kuten Menolippu Mombasaan, Tyttö sinä olet tähti, Kulman pojat ja Juoppohullun päiväkirja. Hän on saanut Jussi-ehdokkuudet rooleistaan elokuvissa Jättiläinen ja Hiljaisuus voittaen jälkimmäisestä parhaan miespääosan palkinnon. TV:n puolella Joonaksen tuorein rooli on pääosa lähisuhdeväkivaltaa käsittelevässä Elisa Viihteen draamasarjassa Kaikki anteeksi. Lisäksi Joonaksen ääni on monelle tuttu vuoden 2019 Aladdin-elokuvan suomenkielisen version dubbauksesta, kun hän antoi äänensä Hengen hahmolle. Näyttelemisen lisäksi Joonas tunnetaan myös musiikkimaailmassa artistinimellä Jonde.

Joonas on aiemmin karttanut esiintymistä omana itsenään, mutta Suureen seikkailuun hän päätti suostua, koska omien sanojensa mukaan ”nyt on sen aika”.

Markus Pöyhönen

Markus Pöyhönen 

Markus Pöyhönen on 45-vuotias entinen pikajuoksija, joka on sittemmin siirtynyt kilpaurheilusta yritysmaailman puolelle. Nykyisin Markus tekee yritysvalmennuksia ja järjestää liikunta- ja hyvinvointihaasteita eri toimijoille. Kilpauransa huipulla hän ihastutti kotiyleisöt urheilusuoritustensa lisäksi osallistumalla Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan vuonna 2006. Matka viihteen puolella on jatkunut myöhemmin muun muassa Selviytyjät Suomi -ohjelmassa. Markus suuntaa Suureen seikkailuun avoimin mielin, ja hän toivoo voittoa sellaiselle seikkailijalle, joka todistaa matkan varrella itsensä voiton arvoiseksi.

Lauri Huttunen

Lauri Huttunen 

Lauri Huttunen on suomalainen autoharrastaja, yrittäjä ja mediapersoona, joka tuli tunnetuksi tosi-tv-sarjasta Latela. Ohjelmassa seurataan autoharrastajaporukan arkea ja heidän intohimoaan autoihin ja niiden näyttäviin muokkauksiin. Sittemmin brändi on ulottunut myös muihin ohjelmiin: Latela – Luonto kutsuu, Lauri ja superautot sekä Latelan Laurin hurja remontti, jossa seurataan Laurin ja hänen puolisonsa purkukuntoisen Väinö Linnan vanhan talon remonttia asumiskuntoiseksi kodiksi. Lauri on nähty myös ultrajuoksemassa Islannin halki Äärimmäinen matka -seikkailurealityssa. Nyt hän pääsee jälleen haastamaan itseään Suuressa seikkailussa.

Marko Maunuksela

Marko Maunuksela 

Marko Maunuksela on 50-vuotias esiintyjä ja radiojuontaja, joka lauloi itselleen tangokuninkaan tittelin Seinäjoen Tangomarkkinoilla vuonna 2010. Nykyisin Maunuksela keikkailee Jackpot-orkesterinsa kanssa ja muodosti Marko ja Jukka-duon vuoden 2008 tangokuninkaan Jukka Hallikaisen kanssa. Päätoimisesti Markoa kuullaan nykyisin kuitenkin radion puolella, sillä hän viihdyttää Aito Iskelmä -kanavan aamuohjelman toisena juontajana Elina Otsalan rinnalla. Lisäksi Markoa on nähty viime vuosina myös musikaalirooleissa. Viimeisimpänä kiinnityksenään hänet nähtiin suurmusikaali Evitan miespääosan roliissa Porin Teatterissa.

Suureen seikkailuun Marko on valmistautunut harjoittelemalla erätaitoja tulenteosta solmuihin.

Kirsi Salo

Kirsi Salo 

Kirsi Salo, 56, on tv-persoona ja hyvinvointivalmentaja, jonka televisioura alkoi Talousuutisten uutistenlukijana. Myöhemmin hänet nähtiin Nelosella uutisankkurina. Kirsi on juontanut useita ohjelmia, muun muassa Heikoin lenkki, Baari, Tupla tai kuitti ja Kirsi ja himoshoppaajat. Sittemmin hän on keskittynyt henkiseen hyvinvointiin ja toimii luennoitsijana ja hyvinvointivalmentajana. Lisäksi Kirsi on edistänyt omavaraisuuden periaatteita Juvalle perustamallaan omavaraisten ekotalojen yhteisöllä, Onnellisten kylällä.

Suuressa seikkailussa Kirsi pääsee kohtamaan oman kilpailuviettinsä. 

Laura Haimila

Laura Haimila 

Laura Haimila, 35, on toimittaja, juontaja ja sosiaalisen median vaikuttaja, jonka mediaura alkoi vuonna 2010 suositun iltapäiväradion juontajana. Siitä lähtien hän on ollut haluttu ääni monilla radiotaajuuksilla ja podcasteissa. Laura toimii aktiivisesti yhdenvertaisuuden edistäjänä ja puolestapuhujana ja on juontanut yhteiskunnan epäkohtiin pureutuvaa Kerhotalo-podcastia yhdessä Emmi Nuorgamin kanssa vuodesta 2021 alkaen. Laura on myös nähty Big Brother Suomen kommentaattorina ja toiminut musiikkialalla artistimanagerina.

Suuressa seikkailussa Laura altistaa itsensä ensi kertaa aikuisiän kilpailutilanteeseen, ja hän odottaakin jännityksellä, millaisia tunnetiloja se aiheuttaa.

Kelet Ali

Kelet Ali 

Kelet Ali on 26-vuotias malli ja esiintyjä, joka tunnetaan nimeään kantavasta koskettavasta dokumenttielokuvasta Kelet. Elokuva kertoo hänen tarinansa transsukupuolisena nuorena naisena, joka tavoittelee unelmaansa mallina. Hän on esiintynyt Helsingin muotiviikoilla ja tehnyt kuvauksia tunnetuille brändeille. Kelet on vahvasti läsnä Helsingin ballroom-kulttuurissa, ja hän myös esiintyy paljon festivaaleilla ja tapahtumissa Fem Queens of Finland -kollektiivinsa kanssa.

Tällä hetkellä valtaosa Keletin ajasta kuluu opintoihin, jotka vievät häntä lähemmäs uusia haaveita.

Suureen seikkailuun Kelet on valmistautunut karaisemalla itseään Lapin olosuhteita varten telttailemalla Nuuksion kansallispuistossa.

Ohjelman sivulle
Katso Ruudussa
Suuri seikkailu