Kotimaiset

JULKISTUS: Nämä julkkikset kilpailevat Suuressa seikkailussa!

Viime keväänä tv-ruutuihin palannut Suuri seikkailu saa jatkoa! Uudella kaudella nähdään jälleen joukko julkisuudesta tuttuja henkilöitä, jotka suuntaavat Lappiin kilpailemaan suurimman seikkailijan tittelistä ja 20 000 euron voittopotista.
 
Suuren seikkailun toisen kauden kuvaukset ovat käynnissä parhaillaan. Ohjelman juontajana jatkaa upea ja valovoimainen Jaana Pelkonen.
 
Suuren seikkailun kilpailijoina nähdään ex-mäkikotka Janne Ahonen, ex-aerobic-mestari Tuuli Matinsalo, hiihtolegenda Jari Isometsä, mediapersoona Rosanna Kulju, laulaja Paul Uotila, näyttelijä Joanna Wallinheimo, kampaamoyrittäjä Antonio Flores, laulaja Petra Gargano, tubettaja ja vaikuttaja Arttu Laitinen, vaikuttaja Nelli Orell, ex-vapaaottelija Teemu Packalén, koomikko Helena Pöllänen, muusikko ja vaikuttaja Pike, avaruus- ja ilmakehätutkija Sini Merikallio, radiokanava HitMixin juontaja ja dj Oku Luukkainen ja näyttelijä Irina Isberg.
 
Suuri seikkailu nähdään Nelosella ja Ruudussa keväällä 2025.

 

Suuren seikkailun kilpailijoina nähdään:

Janne Ahonen

JANNE AHONEN, 47
 
Ex-mäkikotka Janne Ahonen on tottunut kilpailemaan sekä televisiossa että sen ulkopuolella. Janne on nähty kilpailurealityssa aikaisemminkin, hän on ollut Farmi Suomessa peräti kahdesti. Lisäksi Janne on laittanut itsensä likoon myös Ylen urheiluohjelmien haasteissa. Lukuisia MM-kultamitaleja hypännyt Janne suuntaa Lappiin voitontahtoa täynnä.

Tuuli Matinsalo

TUULI MATINSALO, 54
 
Tuuli Matinsalo tunnetaan positiivisesta meiningistään, eikä hänen hymynsä hyydy helposti. Tuuli on voittanut kilpa-aerobicissa kaksi maailmanmestaruutta ja neljä Euroopan-mestaruutta, eli hän on tottunut kilpailutilanteisiin. Urheilu-uransa jälkeen Tuuli on toiminut aerobic-valmentajana. Jyväskylässä perheensä kanssa asuva Tuuli työskentelee koulussa liikunnan- ja terveystiedon opettajana.

Jari Isometsä

JARI ISOMETSÄ, 55
 
Hiihtolegenda Jari Isometsä tietää ja tuntee Pohjois-Suomen olosuhteet, onhan hän syntynyt Alatorniossa. Pelkkä olosuhteiden tunteminen ei Suuressa seikkailussa kuitenkaan riitä, sillä tässä kisassa pitää osata toimia osana joukkuetta ja olla skarppina koko ajan. Hiihtouransa aikana Jari voitti kolme viestipronssia olympialaisissa. Hänen elämästään kertonut elämäkertakirja Isomettän poika ilmestyi vuonna 2021.

Rosanna Kulju

ROSANNA KULJU, 33
 
Mediapersoona Rosanna Kulju rakastaa omien sanojensa mukaan höpöttämistä ja positiivisen energian luomista. Hän nousi julkisuuteen voittamalla Miss Helsinki -kilpailun vuonna 2015. Sen jälkeen Rosanna on vakiinnuttanut asemansa vaikuttajana ja podcast-juontajana. Rosanna tunnetaan suorasanaisuudestaan, eikä hän pelkää sanoa mielipidettään ääneen. Hän kilpaili Selviytyjät Suomessa viime vuonna, mikä auttanee häntä selviytymään Lapin luonnossa.

Paul Elias

PAUL UOTILA, 33
 
Laulaja Paul Uotila tietää, miten menestyä haastavissa olosuhteissa. Hän nimittäin tuli toiseksi Selviytyjät Suomi -kisassa vuonna 2021. Tällä kertaa ei kuitenkaan olla tropiikin kuumuudessa, vaan Uotilankin pitää tulla toimeen Lapin luonnossa. Paul Uotila julkaisee musiikkia artistinimellä Paul Elias. Hän julkaisi ensimmäisen singlensä vuonna 2018. Hänen kappaleensa Pimeän värit on kerännyt lähes kaksi miljoonaa striimausta musiikkipalvelu Spotifyssa.

Joanna Wallinheimo

JOANNA WALLINHEIMO, 22
 
Näyttelijä Joanna Wallinheimo tunnetaan roolistaan Rantabaari-sarjan Mimosana. Jos sukunimi Wallinheimo tuntuu tutulta, se saattaa johtua siitä, että Joannan isä Sinuhe Wallinheimo on kansanedustaja ja entinen jääkiekkoilija. Joanna ei kuitenkaan ratsasta muiden maineella, ja ennen näyttelijän uran aloittamista hän keskittyi voimistelu-uraansa. Joanna kilpaili telinevoimistelussa SM-tasolla seitsemän vuotta.

Antonio Flores

ANTONIO FLORES, 45
 
Kampaamo-yrittäjä Antonio Flores jättää pääkaupungin säihkeen taakseen ja suuntaa Lapin erämaahan. Ecuadorissa syntynyt Antonio on mitannut osaamistaan aiemmin tv-kameroiden edessä niin tanssilattialla, viidakossa kuin farmillakin. Omien kilpailuidensa lisäksi Antonio on jännittänyt puolisonsa Pekka Haaviston puolesta, sillä hän on seissyt kahdesti Pekan rinnalla presidentinvaaleissa.

Petra Gargano

PETRA GARGANO, 38
 
Petra Gargano tunnetaan parhaiten vuosina 1998-2007 toimineen Tiktak-yhtyeen solistina. Lukuisista radiohiteistään tunnettu yhtye teki Petrasta kuuluisan jo 13-vuotiaana. Tiktak teki muutaman festivaalikeikan ajan kestäneen paluun vuonna 2018. Tiktakin jälkeen Petra on luonut uraa sooloartistina, ja hän on julkaissut neljä albumia. Laulamisen lisäksi Petra työskentelee personal trainerina. Ennen Suurta seikkailua Petra on haastanut itseään Selviytyjät Suomessa ja Erikoisjoukoissa.

Arttu Laitinen

ARTTU LAITINEN, 23
 
Vesikauhutouristaan ja niiden huimista uimahypyistä tunnettu tubettaja ja sosiaalisen median vaikuttaja Arttu Laitinen suuntaa Lapin erämaahan suoraan Suomen Tampereelta. Artulla on sosiaalisen median alustoilla vankka seuraajajoukko: YouTubessa hänen tiliään on tilannut 124 000 ihmistä, Tiktokissa seuraajia on yli 190 000. Kilpailurealityn ensikertalainen sukeltaa seikkailuun täysillä ja voittoa tavoitellen. Uhkarohkeus on kaiketi Artun suurin yksittäinen vahvuus moniulotteisessa ja välillä hermojakin raastavassa pelissä.

Nelli Orell

NELLI ORELL, 22
 
22-vuotias Nelli Orell on ehtinyt tehdä jo lähes kymmenen vuoden uran sosiaalisessa mediassa. Hän nimittäin aloitti tubettamisen jo 13-vuotiaana. Nellillä on YouTubessa 125 000 tilaajaa. Some ei suinkaan ole ehtiväisen vaikuttajan ainoa temmellyskenttä, sillä hän tekee myös musiikkia ja kirjoja. Nelli on tehnyt useita tehtävä- ja värityskirjoja, ja tänä vuonna häneltä ilmestyi Koodaa textaa -niminen biisi.

Teemu Packalen

TEEMU PACKALÉN, 37
 
Ex-vapaaottelija Teemu Packalén suuntaa Suureen seikkailuun kahden vuoden takainen Farmi Suomen voitto taskussaan. Tuossa kisassa Teemu osasi taktikoida ja luovia, mutta Suuressa seikkailussa tarvitaan paljon muita taitoja. Kumppaninsa Eevi Teittisen kanssa kuntosalia pyörittävä Teemu on kovassa fyysisessä kunnossa, mistä on varmasti hyötyä Suuressa seikkailussa. Teemun ja Eevin tytär Ellen syntyi marraskuussa 2021.

Helena Pöllänen

HELENA PÖLLÄNEN, 45
 
Helena Pöllänen on stand up -koomikko, joka esiintyi ensimmäisen kerran yli kymmenen vuotta sitten. Koomikko- ja puhujakeikkoja niin Suomessa kuin ulkomailla tekevä Helena kertoo huumorinsa olevan sarkastista, mutta useimmiten se kohdistuu häneen itseensä. Helena on osa All Female Panel -kollektiivia. Komiikan ohella Helena nähdään Matti Nykäsen elämästä kertovan Elämä on laiffii -teatteriesityksen tähtenä.

Pike

PIKE, 36
 
Aikaisemmin Pastori Pikena tunnettu Pike on kongolaistaustainen muusikko ja vaikuttaja. Pike tuli tunnetuksi kristillistä räppiä esittäneen PSRT-yhtyeen jäsenenä. Nykyään hän julkaisee musiikkia sooloartistina. Lisäksi Pikellä on oma vaatemallisto, Hullutyyli. Positiivisten muutosten aikaansaaminen yhteiskunnassa on Pikelle yksi tärkeimmistä asiosita, ja hän käyttääkin asemaansa hyväkseen innostaakseen nuoria. Yhteisöllisyyden korostaminen on Pikelle yksi tärkeimmistä asioista.

Sini Merikallio

SINI MERIKALLIO, 45
 
Sini Merikallio on monien titteleiden ihminen: hän on avaruus- ja ilmakehätutkija, tekniikan tohtori, diplomi-insinööri, eläinlääkäri ja voimanostaja. Muonion erämaa voi tuntua Sinistä vaativalta, mutta hänellä on kokemusta paljon eksoottisimmistakin olosuhteista: vuonna 2003 hän pääsi mukaan tutkimukseen, jossa testattiin kahden viikon ajan Marsin kaltaisia olosuhteita Utahin autiomaassa.

Oku Luukkainen

OKU LUUKKAINEN, 36
 
Radiokanava HitMixin suosikkijuontaja Oku Luukkainen tunnetaan hänen rakkaudestaan 90-luvun musiikkiin. Radiotyönsä lisäksi Oku on DJ, joka keikkailee ahkerasti ympäri Suomea, ja hän on julkaissut lukuisia kultaa ja platinaa striimanneita kappaleita. Dannyn ja Erika Vikmanin kanssa tehtyä 7300 päivää -kappaletta on kuunneltu Spotifyssa yli 13 miljoonaa kertaa.

Irina Isberg

IRINA ISBERG, 44
 
Näyttelijä Irina Isberg on tuttu lukuisista tv-sarjoista ja teatteriesityksistä. Hänet on nähty muun muassa Ruudun supersuositussa Koskinen-sarjassa FBI-koulutuksen saaneena poliisina. Suurelle yleisölle Irina tuli tutuksi Salatut elämät -sarjasta, jossa hän näytteli usean vuoden ajan. Irina päätti ottaa Irina Isberg -taitelijanimen käyttöön muutama vuosi sitten. Oikealta sukunimeltään Irina on Vartia.

Ohjelman sivulle
Katso Ruudussa
Suuri seikkailu