Kotimaiset

Uusi Koti koiralle -kausi on täynnä tunteita – Chihuahua-poikien omistaja tekee sydäntäsärkevän päätöksen

Viime keväänä valloittanut Koti koiralle -ohjelma alkaa keskiviikkona uusin jaksoin Nelosella ja Ruudussa. Janni Hussin luotsaamassa ohjelmassa koira-asiantuntija Tommy Wirén etsii syystä tai toisesta kotia vaihtaville koirille uusia perheitä.

Suomessa on koronavuosien valtavan koirabuumin jälkeen entistä enemmän koiria, jotka tarvitsevat nyt uusia koteja. Koti koiralle -ohjelmassa päästään seuraamaan ratkaisevan tärkeitä kohtaamisia, kun loppuelämän kotia vailla olevat koirat tapaavat mahdolliset uudet omistajansa ensimmäistä kertaa.

Näemme myös sydäntä särkeviä hetkiä, kun ihmiset joutuvat luopumaan rakkaista koiristaan. Ensimmäisessä jaksossa helsinkiläinen Saara on tehnyt riipaisevan valinnan ja päättänyt luopua kahdesta jo seniori-ikään ehtineestä chihuahuastaan. Syynä ratkaisulle on Saaran työ, joka kuljettaa häntä usein paikkakunnalta toiselle, eikä koirien kanssa olemiseen jää aikaa.

Chihuahua-papoista vanhempi on 11-vuotias Eppu ja nuorempi 10-vuotias Pate. Saaran mukaan etenkin hellyydenkipeä Pate kärsii eroahdistuksesta hänen poissa ollessaan.

Saara on kamppaillut luopumispäätöksensä kanssa paljon, eikä hän ole tehnyt sitä kevyin perustein. 

"Koen hirveän huonoa omatuntoa siitä, jos joudun jättämään pojat pitkäksi aikaa yksin. Ajattelen, että ne ansaitsevat parempaa", hän kertoo kyyneleet silmissään.

Raskas päätös herättää koiriaan rakastavassa Saarassa ristiriitaisia tunteita.

"Olen aina ajatellut, että jos ihminen ottaa koiran, on hänen kannettava vastuu siitä loppuun asti. Olen katsonut ihmisten ottavan koiria ja luopuvan niistä kevyin mielin vuoden sisällä ja ajatellut, että minä en halua olla tuollainen. Nyt kun olen joutunut tilanteeseen, jossa koirista luopuminen on väistämätöntä, niin ajattelen, että olen epäonnistunut", Saara kyynelehtii.

Tommy Wirén kuitenkin uskoo, että Saara on tekemässä Epun ja Paten kannalta oikean päätöksen. Ensimmäisessä jaksossa nähdään millaisen uuden perheen Eppu ja Pate pääsevät tapaamaan.

 

VIDEO: Seniorikoirien omistaja tekee sydäntä särkevän valinnan – "Ajattelen, että olen epäonnistunut"

 

Tällä kaudella ohjelmassa käsitellään erilaisia teemoja eroahdistuksesta eettiseen jalostukseen ja vastuulliseen koiran hankintaan. Ohjelmassa puhutaan myös oikean rodun valinnasta, rotujen ominaisuuksista ja koiran kouluttamisesta.

Uutta kotia etsii eri ikäiset koirat pennuista senioreihin ja laaja rotukirjo pörröisistä seurakoirista aktiivisiin työkoiriin. Huolella valitut uudet omistajaehdokkaat pääsevät kohtaamaan koiran ensimmäistä kertaa kameroiden edessä ja saamme jännittää yhdessä, löytyykö yhteinen sävel uuden karvaisen perheenjäsenen kanssa.

Luvassa on herkkiä hyvästejä, mutta myös riemukkaita ensikohtaamisia, hännänheilutusta, märkiä pusuja ja onnenkyyneleitä!

Rakastavia koteja koirille etsitään yhteistyössä Suomen tunnetuimman koiranruokabrändin Hau-Hau Championin kanssa.
 

  • Koti koiralle keskiviikkoisin 18.1. alkaen klo 20.
Ohjelman sivulle
Katso Ruudussa
Koti koiralle