”Rakas TV-viihde, kiitos että oot siellä mua varten” – Rakkauskirjeitä tv-viihteelle osana Nelosen suurta viihdetutkimusta

Nelosen suuressa viihdetutkimuksessa selvitettiin suomalaisten TV-viihteen katselua. Osana tutkimusta osallistujat pääsivät kirjoittamaan rakkauskirjeitä TV-viihteelle. Kirjeet kertovat koskettavalla tavalla viihteen suuresta merkityksestä suomalaisten sydämissä.

Nelosen suuressa viihdetutkimuksessa haluttiin selvittää suomalaisten TV-viihteen katselua. Sitä, kuinka se vaikuttaa ihmisten elämään, minkälaisia tunteita ja hyötyjä viihteen koetaan tuottavan ja miten laajasti näitä suomalaisten keskuudessa koetaan. Tutkimuksesta ja sen tuloksista voit lukea lisää täältä.

Osana tutkimusta osallistujat pääsivät kirjoittamaan rakkauskirjeitä TV-viihteelle. Kirjeet osoittavat, että viihteellä on suuri paikka suomalaisten sydämissä yhteisten muistojen luojana, arjesta irrottajana, tunnelman kohottajana ja rohkaisijana: 

”Kiitos kun oot olemassa. Sun kanssa mä oon saanu itkee, nauraa, pelätä ja jännittää. Elämä sun kanssa on ku vuoristorataa mutkineen ja nousuineen, ja joskus sä oot tuottanut melkoisia pettymyksiä. Mut yhdessähän me on aina päästy lopulta yhteisymmärrykseen. Rakas TV-viihde, toivon kanssasi vielä monia mukavia hetkiä.”

”Sä oot ollut mun elämässä mukana monenlaisissa vaiheissa. Voidaanhan jatkossakin käydä treffeillä kun tarviin tunnelmankohotusta tai lohtua, hauskanpitoa, tai vaikkapa vain ajankulua kun oon ihan liian väsynyt tehdäkseni mitään muuta. Rakas TV-viihde, kiitos että oot siellä mua varten.” 

”On päiviä ja viikkoja, kun vietetään yhdessä enemmän aikaa, mutta vastapainoksi myös joskus vähemmän. Parhaita hetkiä on ollu ne, kun olen oivaltanut ja rohkaistunut elämään, ja tekemään oman elämän kannalta hyviä ratkaisuja. Rakas TV-viihde, toivon että matkamme jatkuu vielä vuosia.”

Kaikki nää vuodet sä oot rinnallani kulkenut, ja tuonut mun elämään iloa ja valoa. Lapsen innolla mä oon sua katsonut, nuoruuden tarmolla kanssas kasvanut, ja muistoja meistä aikuisuuteen kantanut. Rakas TV-viihde, mä toivon meidän yhteisen matkan jatkuvan, ja suhteemme ikuisesti kestävän.”

”Mä muistan, kun yhteisen taipaleen alussa mä tuijotin sua hämmästellen – kuinka ihmeellinen sä ootkaan! Eikä se alkuhuuma oo hävinnyt mihinkään. Rakas TV-viihde, jatkukoon meidän yhteinen taipale yhtä ihanasti ja mutkattomasti kuin tähänkin asti.”

Lue lisää tutkimuksen tuloksista täältä: https://www.nelonen.fi/uutiset/viihde-hyvaksi-tutkitusti

Tutkimuksen yhdessä Nelosen tiimin kanssa suunnitteli ja toteutti tutkimustoimisto nSight Oy (www.nsight.fi).