Pääsiäinen on koko perheen komedian aikaa – Kyllä isä osaa -elokuva saa ensi-iltansa torstaina 28. maaliskuuta!

90-luvun rakastetun Kyllä isä osaa -televisiosarjan tarina jatkuu valkokankaalla alkuperäisten näyttelijöiden ja uuden sukupolven voimin. Kyllä isä osaa -elokuva saa ensi-iltansa kautta maan torstaina 28. maaliskuuta.

Elokuvassa nähdään sarjan alkuperäiset hahmot ja niiden näyttelijät eli Tom Lindholm (isä), Tuija Ernamo (äiti), Maiju Jokinen (Jonna) ja Jarno Jokinen (Jussi). Sivurooleissa nähdään joukko maamme eturivin näyttelijöitä: Vesa Vierikko, Kati Outinen, Mikko Leppilampi, Lari Halme ja Kalle Lamberg.

Elokuvassa perheen lapset ovat kasvaneet keski-ikään ja vanhemmat ovat eläkeiässä, mutta heidän omintakeisessa dynamiikassaan, järkkymättömissä persoonissaan ja pinttyneissä tavoissaan juuri mikään ei ole muuttunut. Myös arki tuntuu kummallisen tutulta, kun Jonna ja Jussi löytävät itsensä tutusta rintamamiestalosta isänsä ja äitinsä kanssa. Jonnan poika Junnu asettuu kuvioon melkein liiankin luontevasti.

On mukavaa ajatella, että tämä isän toiminta on jatkunut yli 30 vuotta ja perhe on edelleen koossa ja voi hyvin! On antoisaa näytellä impulsiivista, positiivista henkilöä, jonka voimavara on rajaton into ja usko omiin näkemyksiin ja tekemisiin, Tom Lindholm sanoo.

Elokuvan ohjaa Panu Raipia, kuvaajana toimii Teppo Högman. Käsikirjoituksesta vastaavat Outi Keskevaari ja Pekka Lepikkö, joka on käsikirjoittanut ja ohjannut alkuperäisen tv-sarjan. Elokuvan tuottaa tuotantoyhtiö Hihhihhii Oy, osatuottajana toimii Tampereen Komediateatteri Oy. Nelonen Media toimii elokuvan levittäjänä.

Kyllä isä osaa on elokuva, josta jokainen sukupolvi löytää huumoria ja samaistumispintaa. Perheen elämäntapa saattaa tuntua vanhanaikaiselta, mutta samalla siinä on jotain tuttua ja turvallista. Elokuva näyttää meille maailman, jossa yhteisymmärrys ei välttämättä välity sanoina, mutta jokainen katsoja tietää, että lopulta tämä perhe voi aina luottaa toisiinsa – tavalla tai toisella. 

– Odotamme ensi-iltaa malttamattomina, koska olemme nähneet elokuvan hulvattoman svengin jo tekovaiheessa. Myös koeyleisön vilpitön riemu, nauru ja innostus sekä kiitos uskollisuudesta sarjaa kohtaan ovat rohkaisseet eteenpäin tässä merkittävässä hankkeessamme. Perhe on iskussa, elokuva on iskussa, ja se on mielestämme syntynyt legendaksi! Tätä ei voi jättää näkemättä, jos haluaa iloa elämäänsä, vastaava tuottaja ja elokuvassa näyttelevä Janne Kataja hehkuttaa.

Kyllä isä osaa saa ensi-iltansa torstaina 28. maaliskuuta.