Michael Monroen odotettu dokumenttielokuva valkokankaalle syyskuussa – traileri julki!

Suomalaisen rockin ikonisen supertähden Michael Monroen elämästä ja urasta kertova Michael Monroe -dokumenttielokuva saa ensi-iltansa 29. syyskuuta. Elokuvassa pureudutaan Michaelin elämään ja uraan rehellisesti ja syvällisesti.

Elokuva sukeltaa Matti Fagerholmin elämään ja kuinka hänestä tuli koko kansan tuntema Michael Monroe 70-luvun lopussa perustetun Hanoi Rocks -yhtyeen myötä. Muusikon värikäs elämä ja vaiheikas ura ovat kaikkine käänteineen poikkeuksellisia. 

Michaelin yli 40 vuoden aikana jättämä jälki rock-musiikin historiaan on pysyvä ja merkityksellinen. Michaelin tekemä kansainvälinen vaikutus ilmentyi selvästi dokumenttielokuvan kuvauksissa ja haastatteluissa, joissa monet maailmantähdet kuvailivat ystävyyttään ja kohtaamisiaan Michaelin kanssa hyvin avoimesti, ohjaaja Pete Eklund kertoo.

Dokumenttielokuvassa Michael kertoo avoimesti matkastaan kohti unelmaansa sekä uransa haasteista ja kokemistaan vastoinkäymisistä. Hän on antanut lajilleen kaikkensa lannistumatta ja antamatta periksi vaikeuksien ja epäonnen edessä.

Michaelin ura ei ole johtanut järeimpään kansainväliseen menestykseen saati tuonut taloudellista riippumattomuutta. Menestystä onkin helpompi mitata mahdollisuutena tehdä asioita, joihin Michael kokee intohimoa.

Elokuvassa käydään läpi Michaelin elämän tähtihetkiä ja traagisia käännekohtia, joiden edessä moni olisi kaatunut lopullisesti.

Ei Michaelkaan ole selvinnyt retkestään kompuroimatta. Dokumentin tekeminen on ollut äärimmäisen mielenkiintoinen ja koukuttava matka rock-maailmaan ja Michaelin elämän käänteisiin eri vuosikymmenillä.

Nelonen Median kotimaisten elokuvien päällikkö Antti Luusuaniemi odottaa malttamattomana, että yleisö pääsee näkemään maamme rock-legendan elämäntarinan elokuvateattereissa.

– Monessa sukupolvessa ympäri maailmaa inspiroivan artistin uskomaton elämä ansaitsee ison kankaan tarinalleen. Michael Monroe ei pysähdy, vaan hän menee koko ajan eteenpäin luoden musiikkia ja ilmiöitä, Luusuaniemi sanoo.

Elokuvan ohjauksesta vastaavat Pete Eklund sekä Jussi Lehtomäki ja Patrik Sigmundt. Dokumentin on tuottanut Kaiho Republic, tuottajina Patrik Sigmundt ja Pete Eklund. Elokuvan levittäjänä toimii Nelonen Media.

Michael Monroe -dokumenttielokuva saa ensi-iltansa 29. syyskuuta.