Urheilu

Koripallon MM-kisoja seurataan suorana Nelosella ja Ruudussa!

Elokuussa starttaavia koripallon MM-kisoja seurataan Nelonen Median kanavilla aina valmistavista otteluista finaaleihin asti. 

Suomi pääsee nyt toistamiseen mukaan koripallon MM-kisoihin. Ensimmäistä kertaa Suomi osallistui vuonna 2014 villillä kortilla ja tänä vuonna kisapaikka on lunastettu karsintapelien kautta. Ruudussa esitetään kisojen aikana yli 30 ottelua, jotka ovat katsottavissa Ruutu+-tilauksella. Susijengin ottelut ja finaali esitetään myös Nelosella. 

Koripallon MM-kisat järjestetään Aasiassa, joten ottelulähetykset ajoittuvat Suomessa aamupäivästä keskipäivään. Suomi aloittaa MM-kisataipaleensa alkulohkosta E, jonka pelit pelataan Okinawassa ja aikaero Suomeen on +6 tuntia. Heti alkulohkossa vastaan tulee kova kolmikko: Saksa, Australia ja isäntämaa Japani. Alkulohkojen jälkeen Susijengillä on varmuudella vielä kaksi ottelua, joissa he taistelevat joko loppusijoituksesta tai pääsystä Filippiinien Manilassa pelattaviin puolivälieriin.

Viitenä ensimmäisenä pelipäivänä nähdään jokaisena kaksi ottelua Nelonen Median kanavilla. Jos Suomi pelaa, toinen otteluista on aina Susijengin matsi. Jokaisessa Susijengin ottelussa on mukana myös studio. Suomen ottelujen lisäksi alkulohkoissa seurataan Yhdysvaltojen otteluita sekä valittuja otteluja korisfanien suosikkimailta. Puolivälieristä lähtien Nelonen Median kanavilla nähdään kaikki ottelut.

Otteluiden suomenkielisestä selostuksesta vastaa Ruudusta tuttu NBA-selostaja Kristian Palotie. Näin hän kommentoi Suomen mahdollisuuksia:

"Susijengi saa Suomen lohkossa eteensä upean haasteen, johon sillä on eväät vastata koko lohkon parhaan pelaajan Lauri Markkasen johdolla. On etuoikeutettu olo päästä tarjoilemaan upeat MM-kisat ja Susijengin pelit suomalaisille!"

Otteluaikataulu Nelonen Median kanavilla

Susijengin valmistavat ottelut
4.8. Suomi - Liettua
9.8. Suomi - Viro
14.8. Liettua - Suomi
16.8. Latvia - Suomi

Alkulohkot 25.–30.8.
Susijengin pelit alkulohkoissa:
25.8. klo 10.30 Suomi–Australia
27.8. klo 14.40 JapaniSuomi
29.8. klo 10 SaksaSuomi

Jatkolohkot sekä sijoituslohkot 31.8.–3.9.

Pudotuspelit 5.–10.9.

Ohjelman sivulle
Katso Ruudussa
Koripallon MM-kisat