JULKISTUS: Jaana Pelkonen ja Joni Rintamaa laittavat suomalaisten talousongelmat kuntoon – Raharemontti rantautuu Suomeen!

Raharemontti rantautuu Suomeen! Pohjoismaissa jättisuosion saaneeseen Lyxfällan-formaattiin perustuvassa ohjelmassa ratkotaan talousahdinkoon ajautuneiden osallistujien vakavia rahahuolia.

Raharemontissa nähdään erilaisista syistä rahatilanteensa kanssa kamppailevia työssäkäyviä henkilöitä ja perheitä eri puolilta Suomea. Osallistujia yhdistää se, että he ovat viimein päättäneet tarttua härkää sarvista ja ryhtyä oman taloutensa – ja samalla elämänsä – hallitsijoiksi.

Raharemontin juontajana nähdään valovoimainen Jaana Pelkonen, talouden asiantuntijana toimii Someron Säästöpankin pankinjohtaja Joni Rintamaa. Yhdessä he käynnistävät talousahdinkoon ajautuneiden osallistujien elämässä vaiheen, jossa rahahuolet on viimein mahdollista selättää.

– Raha koskettaa meitä kaikkia. Kuka tahansa voi joutua taloudellisiin vaikeuksiin. Moni kärvistelee ongelmiensa kanssa yksin. Haluan olla madaltamassa kynnystä puhua avoimesti, ilman häpeää, omaan talouteen liittyvistä haasteista ja olla mukana etsimässä ongelmiin ratkaisuja, Pelkonen sanoo.

Ohjelmaan osallistuvien haku on parhaillaan käynnissä. Juontamisen lisäksi Pelkonen toimii ohjelman taustatoimittajana.

Ihmisten taloudellisten ongelmien taustalla on hyvin erilaisia syitä ja elämäntilanteita. Haluan perehtyä asioihin mahdollisimman tarkasti ja ymmärtää yksityiskohtien lisäksi laajemmat kokonaisuudet. Vaikka minulla on aikaisemmista erilaisista työtehtävistäni kertynyttä kokemusta, opin tässä itsekin koko ajan uutta. On etuoikeus saada olla mukana kuulemassa ihmisten henkilökohtaisia tarinoita. Haluan välittää mahdollisimman laajalle tärkeää viestiä, että apua kannattaa pyytää matalalla kynnyksellä. Koskaan ei ole liian myöhäistä. Yksin ei kenenkään tarvitse jäädä!

Ohjelma on kahdeksanosainen, ja se tehdään yhteistyössä Säästöpankkiryhmän kanssa.

Raharemontin tarkoituksena on edistää avointa keskustelua talousvaikeuksista sekä poistaa häpeää niiden ympäriltä. Asiantuntijamme auttaa ohjelmaan osallistuvia löytämään tien ulos vaikeasta tilanteesta. Uskomme näiden aitojen tarinoiden tarjoavan katsojille samaistumispintaa ja antavan vinkkejä oman talouden hallinnan kohentamiseen, Säästöpankkiryhmän markkinointi- ja viestintäjohtaja Laine Spellman sanoo.

Raharemontti alkaa Nelosella ja Ruudussa syyskuussa.
 

Joni Rintamaa

Joni Rintamaa
Joni Rintamaa on toiminut pankinjohtajana Säästöpankissa vuodesta 2010, ja hän vastaa asiakasliiketoiminnasta. Vapaa-ajallaan Joni harrastaa monipuolisesti liikuntaa, muun muassa juoksua, äijäjoogaa ja kuntosalitreeniä. Jonilla on vankka osaaminen erilaisista talousasioista, joista erityisesti säästäminen on hänelle rakas aihe.

Joni on kasvanut yksinhuoltajaperheessä, ja hänelle tavallisen arjen taloushaasteet ovat tuttuja. Hän haluaa tarjota omalla kokemuksellaan ja työn tuomalla osaamisellaan apua arjen pyörittämiseen niin ohjelmaan osallistuville kuin myös ohjelman katsojille. Ennen kaikkea Joni kokee, että ohjelma voi tuoda toivoa samankaltaisissa tilanteissa oleville.

Odotan hyviä keskusteluita osallistujien kanssa, kun pääsemme etsimään juurisyitä talousahdinkoon ja miettimään keinoja vaikeasta tilanteesta ulospääsyyn. On myös mielenkiintoista päästä näkemään näin suuren tv-tuotannon tekemistä läheltä, Rintamaa hehkuttaa.