Henriikka Rönkkönen joutui sairaalaan Selviytyjien kuvauksissa – jättää kilpailun: "Terveys on kuitenkin tärkein"

Kirjailija Henriikka Rönkkönen sairastui Selviytyjät Suomen kuvauksissa Malesiassa. Henriikka sai lämpöhalvauksen, ja häntä on hoidettu paikallisessa sairaalassa.

Henriikka Ränkkönen on toipunut saamansa hoidon myötä odotusten mukaisesti ja voi tällä hetkellä jo hyvin.

Lämpöhalvaus tarkoittaa elimistön liiallista lämpiämistä esimerkiksi ulkoisten olosuhteiden ja fyysisen suorituksen yhteisvaikutuksesta. Henriikka ehti olla mukana Selviytyjät-kisassa seitsemän päivää ennen sairastumistaan. 

Selviytyjät-kilpailijat käyvät lääkärintarkastuksessa ennen matkaan lähtöä riskien kartoittamiseksi. Paikalla on myös jatkuvasti lääkäri, joka tarkkailee kilpailijoiden terveydentilaa ja auttaa mahdollisissa ongelmissa. Leirissä kilpailijoille on jatkuvasti tarjolla vettä ja suolaa sekä säännöllisesti riisiä, jauhoja ja öljyä.

Henriikan oireet olivat huolestuttavia. Hän sai kuitenkin nopeasti hoitoa. Kilpailijoiden terveys ja turvallisuus tuotannoissa ovat meille todella tärkeitä asioita, Selviytyjät Suomea tuottavan Banijay Finland Oy:n vastaava tuottaja Alex Laszlo kertoo.

Muut kilpailijat voivat hyvin, ja heidän hyvinvointia tarkkaillaan jatkuvasti. Kuumuuden takia kilpailijoille annetaan säännöllisin väliajoin elektrolyyttejä.

Henriikka kertoo voivansa hyvin, mutta harmittelee oman kilpailutaipaleensa päättymistä.

Terveys on kuitenkin tärkein. Minulla ei ole ollut lämpöhalvausta aikaisemmin, enkä osannut odottaa tätä. En kuitenkaan voinut asialle mitään. Tuotanto on pitänyt minusta hyvää huolta ja hoitanut tilanteen hyvin. Olen erittäin hyvässä hoidossa sairaalassa. Minulla on ihan hyvä mieli, enkä kärsi täällä. Ainoastaan harmittaa, kun jouduin jättämään kilpailun kesken. En kommentoi asiaa ja tilannettani sen enempää tässä vaiheessa, hän sanoo.