Kotimaiset

Erikoisjoukot on Suomen tv-historian rankin kilpailu – Nämä julkkikset astuvat koulutukseen!

Suomen televisiohistorian rankimmassa realityssä 14 julkisuuden henkilöä osallistuu erikoisjoukkojen pääsykokeita vastaavalle koulutusleirille, jossa heidän henkisiä ja fyysisiä rajojaan koetellaan vuorokauden ympäri.

Maanantaina 30. toukokuuta Ruudussa alkava Erikoisjoukot on poikkeuksellinen kilpailureality, jossa 14 julkisuudesta tunnettua henkilöä osallistuu erikoisjoukkojen pääsykokeita vastaavalle koulutusleirille. Ensimmäistä kertaa Suomessa nähtävä sarja perustuu tunnettuun brittiläiseen SAS: Who Dares Wins -formaattiin.

Kurssilla suoritetaan fyysisesti ja henkisesti brutaaleja harjoitteita, joiden kaltaisia erikoisjoukkoihin pyrkivän on läpäistävä. Kurssi on raskaampi kuin mitä kukaan julkkiksista on aiemmin kokenut. Kaikki haluavat selvitä niin pitkälle kuin mahdollista – näyttääkseen itselleen mihin pystyvät.

Mukana ovat: ex-hiihtäjä Sami Jauhojärvi, Miss Suomi Viivi Altonen, muusikko Elias Kaskinen, malli Sara Chafak, toimittaja Kimmo Ohtonen, missikeisarinna Sunneva Sjögren, somepersoona Sauli Koskinen, ex-nyrkkeilijä Amin Asikainen, dj ja mediapersoona Amanda Harkimo, somepersoona James Nikander, europarlamentaarikko Henna Virkkunen, ex-sulkapalloilija Ville Lång, ex-lumilautailija Heikki Sorsa sekä kansanedustaja Tom Packalén.

Ohjelmassa kokelaita ei puhutella heidän omilla nimillään, vaan kouluttajat puhuttelevat heitä pelkin numeroin, jota kukin kokelas kantaa hihassaan.

Kurssin kouluttajat ovat entisiä erikoisjoukko-operaattoreita, joilla on kokemusta sotilasoperaatioista mm. Irakissa, Afganistanissa ja Somaliassa. Pääkouluttajana toimii Janne Lehtonen, rinnallaan kouluttajat Jan KnuttiRobin Hendry ja Matias Petäistö.

Ryhmäkuva, kouluttajat

”Jos he luulevat tulleensa jollekin Selviytyjät -lomamatkalle, niin sokki tulee olemaan aikamoinen. Meitä ei kiinnosta keitä he ovat tai montako seuraajaa heillä on TikTokissa, meitä kiinnostaa ainoastaan se, missä vaiheessa he murtuvat”, 13 vuotta erikoisjoukoissa työskennellyt pääkouluttaja Lehtonen sanoo.

Hylätyllä Lohjan Kalkkitehtaalla järjestettävällä koulutusleirillä julkkiksilla ei ole erikoisoikeuksia eikä helpotuksia. Kokelaiden on mm. selvittävä hukkumistestistä, taisteltava nyrkein, laskeuduttava kallionseinämää, selvittävä taistelukoiran hyökkäyksestä sekä pudottauduttava helikopterista. Ravinnon määrää vähennetään päivä päivältä, ja tehtävien välit täytetään raskailla fyysisillä harjoitteilla, jotka alkavat aamuvarhaisesta ja jatkuvat yöhön. Lyhyet unet katkotaan lisäharjoituksilla – ainoana tavoitteena selvittää kokelaiden henkinen kantti sekä päättäväisyyden taso.

Ohjelmassa ei ole äänestyksiä tai pudotusseremonioita, vaan koulutuksen luonne on tulos tai ulos. Kun kilpailijan jaksaminen loppuu, hän ilmoittaa luovuttavansa. Suurin osa kurssilaisista keskeyttää, ja loppuun selviävät vain vahvimmat ja päättäväisimmät. 

VIDEO: Tältä näyttää Suomen tv-historian rankin reality – Katso ohjelman traileri nyt Ruudussa!

Erikoisjoukot alkaa Ruudussa maanantaina 30.5.
Ensimmäinen jakso nähdään myös Nelosella ma 30.5. klo 21.

Tutustu Erikoisjoukkojen kokelaisiin alla:

Sami Jauhojärvi

Sami Jauhojärvi, 40

Ex-maastohiihtäjä, parisprintin olympiavoittaja ja kolminkertainen MM-pronssimitalisti

Sami lopetti lähes kaksi vuosikymmentä kestäneen ammattilaisuransa lopullisesti vuonna 2018, ja on nykyisin kolmen alle 10-vuotiaan lapsen isä työskentelee valmentajana, luennoitsijana sekä asiantuntijakommentaattorina. Vaikka tavalliseen kansalaiseen verrattuna Sami on vielä huippukunnossa, hän on joutunut toteamaan, että uran lopettamisen jälkeen suorituskyky ja liikkuvuus ovat heikentyneet merkittävästi. 

Sami kokee olevansa kilpailuhenkinen ja periksiantamaton, mutta myös impulsiivinen ja itsepäinen. Korkeat paikat saattavat saada hänet hetkeksi lamaantumaan.

Armeijan erikoisjoukkojen koulutus tulee olemaan hänelle sukellus omaan mieleen. Sami haluaa ennen kaikkea nähdä, miten hän reagoi maksimaaliseen fyysiseen ja henkiseen paineeseen, ja selviääkö siitä. Hän on myös joskus haaveillut armeijaurasta, ja pohtii edelleen, olisiko hänestä voinut hiihtäjän sijaan tulla erikoisjoukkojen sotilas?

Viivi Aaltonen

Viivi Altonen, 25,
Miss Suomi 2020

Kunnianhimoinen ja ahkera Viivi työskentelee tällä hetkellä mallina sekä myyjänä. Hänen työpäivänsä koostuvat kuvauksista, erilaisista tapahtumista, juonto-keikoista sekä asiakaskohtaamisista. Lisäksi hän opiskelee Tampereen yliopistossa yhteiskuntatutkimusta.

Viivi rakastaa kestävyysurheilua sekä joogaa. Niiden lisäksi hän on harrastanut potkunyrkkeilyä sekä tanssia. Vedessä Viivi on elementissään, sillä hän on koulutettu laitesukeltajaohjaaja. 

Nuoresta iästään huolimatta Viivi on ehtinyt matkustella ympäri maailmaa. Mosambikissa asuessaan hän itsenäistyi ja vietti elämänsä parasta aikaa, mutta joutui myös rikoksen uhriksi. Viivi joutui tuttavansa pahoinpitelemäksi ja seksuaalisesti hyväksikäyttämäksi. Se muutti radikaalisti hänen tapaansa katsoa maailmaa, mutta ei vienyt luottamusta muihin ihmisiin.

Viivi kokee, että on monesti elämässään jättänyt tekemättä haluamiaan asioita, sillä on pelännyt, ettei ole niissä tarpeeksi hyvä. Yksi hänen suurimmista peloistaan on epäonnistuminen. Erikoisjoukkojen kurssia hän ei halua jättää kesken. Ennakko-oletukset tyhmistä misseistä ärsyttävät Viiviä ja hän haluaa kurssille osallistuessaan todistaa, että missit ovat paljon muutakin kuin kauniit kasvot.

Elias Kaskinen

Elias Kaskinen, 29,
Muusikko

Elias Kaskinen on laulaja-lauluntekijä, joka on oman musiikkinsa lisäksi tehnyt kappaleita myös muille artisteille, kuten Suvi Teräsniskalle, Kaija Koolle ja Abreulle. Elias tuli aluksi tutuksi Elias Kaskinen & Päivän Sankarit -yhtyeestä, josta hän kuitenkin siirtyi soolouralle vuonna 2018. Lisäksi hän voitti Tähdet, tähdet -kilpailun 2017.

Kaskinen on vienyt itsensä äärirajoille monesti erilaisissa urheilutempauksissaan. Hän on muun muassa hiihtänyt ystäviensä kanssa lumisateessa lähes vuorokauden putkeen, kävellyt 36 kilometriä rinkat selässä Helsingistä Suomenojan Mäkkäriin ja takaisin. Unohtamatta kävelyä vanhaan kotikaupunkiin Lohjalle, jonne matkaa kertyi 64,5 kilometriä. Heittäytymiskykyinen ja energinen Elias treenaa säännöllisesti kuntosalilla ja lenkkeilee.

Elias jännittää esiintymistä, mutta saa siitä niin paljon energiaa, että kokee sen olevan hänelle kuin huumetta. Samanlaisia tuntemuksia hän saa myös kovasta treenistä ja fyysisestä sekä henkisestä paineesta. Armeijan erikoisjoukkojen kurssilta hän odottaa joutuvansa juuri äärirajoille, joissa ollaan luovuttamisen partaalla. Luovuttaa hän ei silti aio.

Sara Chafak

Sara Chafak, 31,
Malli, somevaikuttaja

Sara Chafak tuli tunnetuksi suomalaisille 2012, kun hänet valittiin Miss Suomeksi. Nykyään mallina, näyttelijänä, kokkina ja somevaikuttajana toimiva Sara on urallaan putsannut myös pokeripöytiä ympäri maailmaa. Hänet on lisäksi nähty mukana lukuisissa tv-ohjelmissa, kuten fyysistä ja henkistä kestävyyttä vaativissa ohjelmissa Dancing on Ice, Selviytyjät ja Fort Boyard.

Sosiaalisen median vaikuttajalla on Instagramissaan yli 139 000 seuraajaa niin Suomesta kuin ulkomailta. Tästä huolimatta Saralla on jalat tiukasti maassa ja kuvaileekin itseään kodinhengettäreksi, joka haaveilee voivansa jäädä joku päivä kotiäidiksi.

Marokkolaisen isän ja suomalaisen äidin tytär joutui jo nuorena koulukiusaajien hampaisiin. Yhä tänä päivänä hän kohtaa rasismia Suomessa. Nuorena elämää helpottamaan löytyivät jalkapallo ja yleisurheilu. Urheilullinen elämäntapa on yhä Saralle tärkeää, ja hän on muun muassa juossut maratonin Marokon kuumuudessa.

Eletty elämä on kuitenkin saanut Saran rakentamaan ympärilleen kovan kuoren, eikä hän näytä hevillä heikkouksiaan ulkopuolisille. Saran selviytymismetodi on aina ollut päättäväisyys. Hän ei anna tunteille liikaa valtaa vaan pyrkii määrätietoisesti tavoitettaan kohti.

Kimmo Ohtonen

Kimmo Ohtonen, 41,
Toimittaja, kirjailija

Kimmo Ohtonen on palkittu toimittaja, kirjailija, luontokuvaaja sekä tv-persoona. Uransa alkuaikoina Kimmo työskenteli pitkään Iso-Britanniassa BBC:llä. Suomessa hän on esiintynyt lukuisissa ohjelmissa, kuten Puoli Seitsemän ja Katoava Pohjola. Vuonna 2016 hän julkaisi lisäksi esikoisteoksensa Karhu – Voimaeläin, joka oli ehdolla Tieto-Finlandian, Bonnierin Suuren Journalistipalkinnon sekä Vuoden Luontokirjan saajaksi.

Kimmo asuu vaimonsa Lauran ja kahden perheenjäseneksi laskettavan koiransa kanssa Pornaisissa. Herkkä, pohtiva ja luova mies viihtyy luonnossa, ja eläinten oikeudet ovat hänelle sydämen asia. Vuonna 2012 Kimmo ui Saimaalla 11 päivässä 140 kilometriä saimaannorppien hyväksi, mikä on toistaiseksi ollut hänen elämänsä rankin fyysinen suoritus.

Armeijan erikoisjoukkojen kurssille hyvän peruskunnon omaava mies lähtee luottavaisin mielin. Dokumentteja ja tv-ohjelmia kuvatessaan hän on tottunut liikkumaan ja kiipeilemään hankalassa maastossa sekä vaikeissa sääolosuhteissa. Ahtaat paikat voivat kuitenkin aiheuttaa hankaluuksia, sillä ne saattavat saada hänet jopa paniikinomaiseen tilaan.

Vaikea, väkivallan varjostama lapsuus on saanut Kimmon kaihtamaan konflikteja. Hän kuvailee olevansa joskus melankolinen ja epävarmakin. Mies ei kuitenkaan pelkää vaikeita tilanteita, sillä hän kokee, että nimenomaan paineiden alla ihminen voi oppia itsestään jotain sellaista, jota ei muuten välttämättä koskaan oppisi.

Sunneva Sjögren

Sunneva Sjögren, 48,
Missikeisarinna

Sunneva Sjögren bisnesnainen, joka Miss Suomi -kilpailun lisäksi tuottaa tapahtumia ja kuvauksia, sekä valmentaa ja luennoi itsetunnosta, positiivisesta elämänasenteesta ja markkinoinnista.

Armeijan erikoisjoukkojen kurssille osallistuva Sunneva jännittää eniten sitä, mihin asti hänen fyysinen kuntonsa riittää. Hän kokee olevansa normaalikuntoinen, mutta on alkanut muutaman vuoden tauon jälkeen urheilla uudestaan vasta kuluneen vuoden aikana. Etenkin pitkien matkojen juokseminen tulee olemaan hänelle haaste. Fyysiset puutteensa hän korvaa kuitenkin rautaisella henkisellä vahvuudella ja päättäväisyydellä.

Yrittäjyys on opettanut, että paineen alle ei voi musertua. Vaikeissa tilanteissa Sunneva ottaa kylmäpäisesti tilanteen vastaan sellaisena kuin se on, tekee toimintasuunnitelman ja alkaa toimia. Vastapainoksi hän on äidillinen, huomioonottava ja tunteikas.

Henkistä kestävyyttä on Sunnevan elämässä koeteltu. Vuonna 2002, samaan aikaan kun Sunneva odotti esikoistaan, hänen vasta 18-vuotias veljensä menehtyi autokolarissa. Kolme päivää veljen kuoleman jälkeen Sunneva joutui itsekin kolariin, mutta selvisi onneksi säikähdyksellä. Tuo aika opetti hänelle, miten meidän kaikkien elämä on vain hetkestä kiinni ja siksi elämä pitää elää niin, ettei tarvitse katua tekemättömiä asioita.

Sauli Koskinen

Sauli Koskinen, 37,
Tosi-tv-tähti, mediapersoona

Sauli Koskinen nousi julkisuuteen ja koko kansan suosioon vuonna 2007 voitettuaan Suomen Big Brotherin kolmannen tuotantokauden. Big Brotherin jälkeen suomalaiset vaativat nähdä lisää Saulia, minkä myötä hän on esiintynyt useissa eri tv-ohjelmissa. 

Parisuhde maailmantähti Adam Lambertin kanssa vei Saulin rapakon taakse vuonna 2011. Myöhemmin Los Angelesissa asuessaan hän sai inspiraation kouluttautua personal traineriksi. Terveys, liikunta ja hyvinvointi ovat Saulille teemoja, jotka ovat aina olleet lähellä hänen sydäntään.

Urheilu on aina ollut hänelle voimavara vaikeissa tilanteissa. Muutama viime vuosi on ollut Saulille raskaita hänen menetettyään ensin mummonsa ja sitten isänsä. Isä oli Saulille valtava tuki ja turva, ja hänen poismenonsa on jättänyt miehen elämään ison aukon.

Sauli harmittelee edelleen sitä, että jätti aikanaan armeijan välistä. Hän toivoo, että tulevaisuudessa muiden muistellessa armeijakokemuksiaan, hän voisi vihdoinkin liittyä keskusteluun mukaan. Korkeat ja ahtaat paikat pelottavat Saulia, mutta hän uskoo peloistaan huolimatta pääsevänsä pitkälle. Hän on kokenut aina olevansa enemmän joukkuepelaaja, mutta tietää, että nyt ei pelata ketään muuta kuin itseään vastaan.

Amin Asikainen

Amin Asikainen, 46,
Ex-nyrkkeilijä

Menestyksekkään nyrkkeilyuran lisäksi Amin Asikainen on ollut mukana kunnallispolitiikassa, sekä nähty useissa tv-ohjelmissa, kuten kestävyyttä ja taitoa vaativissa Tanssii tähtien kanssa- ja Gladiaattorit-ohjelmissa. Lisäksi hän työskentelee valmentajana.

Amin aloitti nyrkkeilyn jo 12-vuotiaana ja lapsuudessa harrastuksiin kuului myös jalkapallo, taekwondo ja karate. Ammattilaiseksi hän siirtyi vuonna 2001, ja kilpaili vuosikymmenen ajan. 

Amin on tottunut ottamaan osumaa kropallaan. Hänen uransa aikana ja sen jälkeen muun muassa Aminin nenää on korjattu, selkää hoidettu ja käsi sekä sormi leikattu. Ongelmaksi erikoisjoukkojen kurssilla voi vanhojen vammojen lisäksi osoittautua Aminin heikko keskittymiskyky. Hän jättää usein ohjeet kuuntelematta ja vain menee ja tekee.

Kovan ulkokuorensa sekä määrätietoisuuden ja voitontahdon takana Amin on kiltti ja välittävä. Hän toivoo, että maailmassa olisi enemmän ystävällisyyttä ja aitoa kohtaamista ja vähemmän pinnallisuutta.

Uransa lopettamisen jälkeen Amin oli pitkään hukassa itsensä ja uransa kanssa. Vaikka elämä on nykyisellään asettunut uomiinsa, kaipaa Amin edelleen perhe-elämän mausteeksi kilpailujen tuomaa euforiaa ja itsensä ylittämisen tunnetta.

Amanda Harkimo

Amanda Harkimo, 31,
DJ, mediapersoona

Amanda Harkimo on todellinen tositelevision konkari. Hän tuli suuren yleisön tietoisuuteen vuoden 2011 Big Brotherista, minkä jälkeen elämä on ollut hyvin julkista. Hän on osallistunut muun muassa Temptation Islandiin, Viidakon tähtösiin sekä Ruotsin Paratiisihotelliin. Televisiotöiden lisäksi hän työskentelee DJ:nä ja keikkailee ympäri Suomea.

Mikään aiemmista kokemuksista ei ole kuitenkaan valmistanut häntä armeijan erikoisjoukkojen kurssille. Tätä haastetta kohti Amanda lähtee jännittyneenä ja hieman epävarmana, tietämättä mitä on tulossa. Valttikorttinaan hän pitää omaa sisukkuuttaan ja määrätietoisuuttaan, ja uskoo näiden ominaisuuksien vievän hänet pitkälle.
Amanda on sosiaalinen ja puhelias johtajaluonne, mutta ei mielellään näytä ulkopuolisille heikkouksiaan. Lisäksi hänellä on paha pelko koiria kohtaan.

Viime vuosina Amanda on joutunut pysähtymään ja miettimään tulevaisuuttaan. Ennen koronapandemiaa hän teki parhaimmillaan 200 DJ-keikkaa vuodessa, ja oli aivan voimiensa äärirajoilla. Hän on pohtinut viime aikoina paljon sitä, jaksaako tehdä loppuelämäänsä nykyistä työtään, tai haluaako edes olla julkisuudessa. Erikoisjoukkojen kurssilla hän odottaa pääsevänsä haastamaan itseään sekä henkisesti että fyysisesti. Amanda haaveili nuorempana armeijasta, ja pääsee nyt myös testaamaan, miten olisi pärjännyt siellä.

James Nikander

James Nikander, 31,
Somepersoona

Nykyään somepersoonana tunnettu James Nikander tuli ison yleisön tietoisuuteen vuonna 2013 julkaistuaan Musta Barbaarina kappaleen ”Salil eka, salil vika”. Kappaleessa räpättiin yhteiskunnan ongelmakohdista ja kehonrakennuksen upeudesta. Kehonrakennus ja salilla raudan nostaminen onkin ollut lähellä Jamesin sydäntä ja hänet on nähty myös kilpalavoilla.

Nopea ja yllättävä nousu kansansuosioon päättyi myös suosion romahtamiseen huumausainetuomion myötä. Lopulta James menetti lähes kaiken ja löysi itsensä siskonsa sohvalta. Masennuksen kokenut James siis tietää elämän huiput ja pohjat. Läheistensä ja henkistymisen avulla James on saanut taas kasattua itsensä. Samalla hän on luopunut nimestä Musta Barbaari. Nykyään arkeen kuuluu tavoitteellisen kehonrakennuksen sijaan jooga, salsan tanssiminen ja rennompi salilla käynti.

Pohtivainen, sosiaalinen ja rento James kokee olevansa samanaikaisesti sekä rohkea että pelkuri. Hän pelkää monia asioita, mutta uskoo, että pelon voi aina voittaa menemällä sitä kohti. Suurimpana haasteena Erikoisjoukkojen kurssilla hänelle tulee olemaan vesi. Mielessä kummittelee edelleen pelottava kokemus teinivuosilta, kun hän lähti uimaan rannasta liian pitkälle, ja meinasi väsyessään hukkua.

Tanssii Tähtien kanssa -kilpailussa viidennelle sijalle yltänyt James tykkää haastaa itseään ja ajatuksiaan. Joitakin vuosia sitten hän siirtyi myös kasvissyöjäksi todistaakseen, ettei se vaikuta lihasmassan kasvuun. Nykyään James onkin tunnettu kasvisruokavalion puolestapuhuja.

Henna Virkkunen

Henna Virkkunen, 49,
Europarlamentaarikko

Henna Virkkunen nousi politiikkaan vuonna 2007 kolmannella yrityksellään. Kokoomuksen rivejä edustava Henna työskentelee nykyään Euroopan Parlamentin jäsenenä. Hän on toiminut aiemmin sekä opetusministerinä, kunta- ja hallintoministerinä että liikenne- ja kuntaministerinä.

Vastapainoa stressaavalle työlleen Henna hakee juoksusta. Hän lenkkeilee joka säällä talvellakin, useita tunteja kerrallaan. Neljä vuotta sitten hän alkoi harrastaa lisäksi triathlonia, ja matkaksi on valikoitunut mikäpä muukaan kuin sen kuninkuuslaji, täysmatka. Täysmatkaan kuuluu 3,6 kilometriä uintia, 180 kilometriä pyöräilyä ja kaiken päälle maratonjuoksu.

Erikoisjoukkojen kurssille Henna lähtee määrätietoisena, mutta ymmärtää myös, että pelkkä hyvä kestävyyskunto ei tarkoita varmaa läpäisyä. Vaikka Henna harrastaa triathlonin kautta myös uintia, vesi ei ole hänelle luontainen elementti. Etenkin avovesi ja aallot saattavat aiheuttaa hänessä jopa paniikkia. Ongelmaksi saattaa koitua myös Hennan vaikeus ottaa käskyjä vastaan. Hän tekisi mielellään asiat aina omalla tavallaan.

Henna haluaa testata kurssilla omia äärirajojaan, joita ei koe vielä löytäneensä. Hän toivoo myös näyttävänsä ihmisille, että lähes viisikymppisenäkin ihminen pystyy uskomattomiin suorituksiin.

Ville Lång

Ville Lång, 37,
Ex-sulkapalloilija

Ville Lång on Suomen menestynein sulkapalloilija. Hän on vuosien 2005–2014 kaksinpelin Suomen mestari, edustanut Suomea olympialaisissa kaksi kertaa ja voittanut 15 kansainvälistä turnausta. Lång oli parhaimmillaan sulkapallon maailmanlistan 21. paras pelaaja. Hänet tunnettiin urallaan kovapäisenä pelaajana, joka ei epäröinyt ottaa kaikkia henkisen vaikuttamisen keinoja käyttöönsä.

Viisi vuotta sitten Ville ilmoitti lopettavansa uransa. Sen jälkeen kovat ammattilaismatsit ja reissaamiset ovat vaihtuneet niin sanottuun normaaliin arkeen. Tällä hetkellä hän työskentelee Suomen sulkapallomaajoukkueen valmentajana. Vapaa-aika kuluu perheen parissa. Hänellä on vaimonsa kanssa kaksi tytärtä.

Ammattilaisurheilijana menestys on vaatinut sitä, että laittaa itsensä aina etusijalle. Tästä on ollut uran jälkeen vaikea opetella pois, ja edelleen Ville toivoo, että osaisi asettua hieman paremmin toisten ihmisten asemaan. Hän on suorapuheinen eikä välttele konflikteja, mutta pitää avoimuutta myös vahvuutenaan. Hän on periksiantamaton, mutta myös rauhallinen ja rennosti asioihin suhtautuva.

Erikoisjoukkojen kurssille Ville lähtee hyvässä kunnossa ja valmistautuneena. Hän uskoo pääsevänsä pitkälle, mutta tietää, että yksi heikkous voi lyödä kapuloita rattaisiin. Ville pelkää kuollakseen korkeita paikkoja, ja on aina ennen tehnyt kaikkensa niitä vältelläkseen.

Heikki Sorsa

Heikki Sorsa, 40,
Ex-lumilautailija

Heikki Sorsa on entinen ammattilumilautailija. Urallaan hän on voittanut muun muassa lumikourun nuorten maailmanmestaruuden sekä pitänyt seitsemän vuotta hallussaan quarter pipen maailman korkeimman hypyn ennätystä. Salt Lake Cityn talviolympialaisissa vuonna 2002 Heikki laski sinisessä irokeesissa, ja vaikka voittoa ei tullut, puhuttiin hänestä ympäri maailmaa.

Jo 16-vuotiaana yksin maailmalle lähtenyt mies on tottunut sopeutumaan uusiin ja epävarmoihin tilanteisiin. Lumilautailijana hän on myös joutunut käsittelemään paljon pelon tunteita, eivätkä loukkaantumisetkaan ole mikään vieras juttu. Menevän elämäntyylin myötä Heikiltä on operoitu muun muassa nilkka ja polvi.

Kohtelias ja ujo Heikki ottaa kaiken elämässään vastaan positiivisella elämänasenteella. Hän lähtee Erikoisjoukkojen kurssille jännittyneenä, tietämättä yhtään mitä on tulossa. Siitä huolimatta hän on päättänyt jatkaa niin pitkälle kuin keho antaa myöten, sillä hän inhoaa epäonnistumista.

Tom Packalén

Tom Packalén, 52,
Kansanedustaja

Tom Packalén on Perussuomalaisten kansanedustaja sekä entinen rikoskomisario ja poliisin yleisjohtaja. Hän toimii lisäksi yrittäjänä tekoälyn parissa.

Tom on poliittisen uransa aikana ehtinyt kohauttaa useasti. Hän on jakanut mielipiteitä muun muassa ajatuksillaan asuinpaikkojen jakamisesta ihmisten kunnollisuuden mukaan. Politiikkaan vuonna 2011 siirtynyt Tom tiesi jo nuorena haluavansa poliisiksi. Sen vuoksi hän jätti lukion välistä ja lähti armeijaan 17-vuotiaana. Packalén on sotilasarvoltaan ylivääpeli.

Packalén harrasti 90-luvulla seikkailu-urheilua ympäri maailmaa. Rankimpiin kokemuksiin kuuluu Marokon Eco Challenge, jolloin hän juoksi joukkueensa kanssa Marokon läpi muutaman tunnin yöunilla. Viime vuosina urheilu on jäänyt ja istumatyö sekä rennot illanvietot hyvän ruoan ja juoman parissa tulleet tilalle. Tom haluaa nyt katsoa itseään rehellisesti peiliin ja haastaa sen sohvaperunan, joka häntä tuijottaa sieltä takaisin.

Erikoisjoukkojen kurssille valmistautuessaan mies lopetti alkoholinkäytön kokonaan ja lähti määrätietoisesti kohottamaan kuntoaan. Fyysinen suorituskyky ei silti ole sillä tasolla kuin hän toivoisi. Korkeat ja ahtaat paikat hirvittävät häntä jo etukäteen.

Ohjelman sivulle
Katso Ruudussa
Erikoisjoukot