60 vuotta täyttäneestä Michael Monroesta rehellinen dokumenttielokuva: “Haluamme kertoa Michaelin tarinan kaunistelematta”

Tänään perjantaina (17.6.) 60 vuotta täyttävän Michael Monroen uskomattomasta elämästä julkaistaan dokumenttielokuva. Michael Monroe – The Best Kept Secret in Rock ’n’ Roll on Pete Eklundin sekä Jussi Lehtomäen ohjaama ja Patrik Sigmundtin tuottama tarina unelmista ja niiden särkymisestä.

17-vuotiaana Matti Fagerholm suuntasi tavoittelemaan unelmaansa kansainvälisenä rocktähtenä, ja vuonna 1979 perustettu Hanoi Rocks teki Matista Michael Monroen.

”Haluamme kertoa Michaelin tarinan rehellisesti ja kaunistelematta. Tutkimme häntä ja hänen valintojaan myös kriittisesti. Pyrimme taustoittamalla ja lähipiirin haastatteluilla rakentamaan mahdollisimman eheän tulkinnan kokonaisuudesta", Pete Eklund kertoo.

Michael on rockmaailman kulttihahmo, joka tuntee kaikki ja kaikki tuntevat hänet, mutta suurelle yleisölle Michael on jäänyt mysteeriksi. Monista Michaelin viitoittamaa tietä kulkeneista muusikoista on tullut maailmantähtiä ja legendoja miljoonaomaisuuksineen. Michael on usein päätynyt pohtimaan, miksi se kaikki ei osunut täydellä mitalla hänen kohdalleen.

Michaelin taisteluparina uran alussa toimi kitaralegenda Andy McCoy. Kaksikko ajautui kuitenkin ristiriitoihin ja erimielisyyksiin. Vaikka Hanoi Rocksin tie katkesi 1985, kaksikko ei ole henkisesti päästänyt toisistaan irti.

Hanoi Rocksia yritettiin herättää henkiin uudelleen, mutta lupaavasti alkanut uusi tuleminen kaatui lopullisesti kaksikon välirikkoon vuonna 2009. Sen jälkeen he eivät tavanneet toisiaan yli 10 vuoteen.

Aiemmin tänä vuonna kaksikko kohtasi Hanoi Rocksin Oriental Beat -albumin uudelleenmiksaussessiossa. Voiko ystävyys toimia jälleen, kun kumpikin on ylittämässä 60 ikävuoden rajapyykin?

”Andyn varjo seuraa Michaelia, olivat he tekemisissä tai eivät. Kumpikin ymmärtää, että musiikillisesti he olisivat olleet toisilleen parasta, mitä voi toivoa ja kuvitella. Michaelin itsensä sanoin: 'I love to hate him and he hates to love me.'", Eklund analysoi.

Nelonen Median kotimaisen elokuvan päällikkö Antti Luusuaniemi odottaa dokumenttielokuvan julkaisua malttamattomana.

"Michael Monroe on suuri persoona ja koko kansan rakastama muusikko - elokuva liikuttaa ihmisiä valtakunnallisesti. Ei ihan heti tule mieleen, kenellä suomalaisella olisi ollut yhtä isot mahdollisuudet breikata maailmanlaajuisesti. Mielenkiintoista nähdä, mistä läpimurto jäi kiinni ja kuulla, mitä maailmantähdillä on Michaelista kerrottavana", Luusuaniemi sanoo.

Kaiho Republicin tuottama ja Nelonen Median levittämä Michael Monroe – The Best Kept Secret in Rock ’n’ Roll saa ensi-iltansa alkuvuonna 2023.